• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το Παρίσι μετατρέπεται σε πόλη «100% κατάλληλη για ποδήλατο» με ρυθμούς αστραπή

Το Παρίσι μετατρέπεται σε πόλη «100% κατάλληλη για ποδήλατο» με ρυθμούς αστραπή

Περισσότερα από 1.100 χλμ. ποδηλατοδρόμων διαθέτει πλέον το Παρίσι –από μόλις 5 χλμ. το 1995– χάρη στα φιλόδοξα σχέδια της δημαρχίας τα τελευταία πέντε χρόνια.

Η μετατροπή του Παρισιού σε πόλη «100% κατάλληλη για ποδήλατο» προχωράει με ταχείς ρυθμούς, καθώς οι προσωρινοί ποδηλατόδρομοι, οι λεγόμενοι και «coronopistes», σταδιακά μονιμοποιούνται.

Χθες στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης επρόκειτο να παρουσιαστεί το σχέδιο για το ποδήλατο, το οποίο έχει στόχο την πλήρη ανακατανομή χώρου στο οδικό δίκτυο της γαλλικής πρωτεύουσας, με προϋπολογισμό 250 εκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη πενταετία.

Πριν από 25 χρόνια το Παρίσι διέθετε μόλις 5 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, ενώ σήμερα το δίκτυο φθάνει τα 1.100 χιλιόμετρα. Στην οδό Φομπούρ Σεντ-Ονορέ, ανάμεσα στις πλατείες Βαστίλλης και Νασιόν, υπάρχουν πλέον δύο νέοι ποδηλατόδρομοι, πλάτους δύο μέτρων σε κάθε ρεύμα κυκλοφορίας. Μια πέτρινη αναβαθμίδα τούς διαχωρίζει από την υπόλοιπη κυκλοφορία. «Είναι η απόλυτη ευτυχία», λέει η Ντούσκα, η 39χρονη σερβιτόρα στο καφέ «Πιερ», που υπέφερε από τον θόρυβο στη διάρκεια των εργασιών κατασκευής του ποδηλατοδρόμου. Τώρα έρχεται η σειρά άλλων δρόμων της παρισινής πρωτεύουσας να αποχαιρετήσουν τα προσωρινά τσιμεντένια χωρίσματα που οριοθετούσαν τους προσωρινούς ποδηλατοδρόμους και να μετατραπούν για λίγο σε εργοτάξια. Πέραν των άλλων έργων ποδηλάτου, στον προϋπολογισμό του Δήμου του Παρισιού προβλέπονται 80 εκατ. ευρώ για τη μονιμοποίηση των προσωρινών ποδηλατοδρόμων έως το 2024. «Σε λίγο θα έχουμε πολλά εργοτάξια ποδηλατοδρόμων ταυτόχρονα στην πόλη», είπε ο Νταβίντ Μπελιάρ, υπεύθυνος του δήμου για την ανάπλαση του αστικού τοπίου.


Ο δήμος ετοιμάζει σχέδιο μετατροπής των προσωρινών ποδηλατοδρόμων σε μόνιμους, προϋπολογισμού 250 εκατ. ευρώ.

Οταν ξέσπασε η υγειονομική κρίση, τον Μάρτιο του 2020, στη γαλλική πρωτεύουσα δημιουργήθηκαν εκατοντάδες χιλιόμετρα προσωρινών ποδηλατοδρόμων, ώστε να αποσυμφορηθούν τα μέσα μεταφοράς χωρίς να προκληθεί κυκλοφοριακή ασφυξία. Είναι γνωστό ότι ένα ποδήλατο καταλαμβάνει ένα μικρό κλάσμα δημόσιου χώρου σε σχέση με ένα αυτοκίνητο, ως εκ τούτου το στοίχημα του δήμου της γαλλικής πρωτεύουσας ήταν να αποφύγει τη μαζική στροφή στην οδήγηση. Με αντίστοιχο τρόπο έδρασαν οι δήμοι και σε άλλες πόλεις ανά την Ευρώπη και τον κόσμο.

Οπως εξηγεί ο Ζακ Μποντριέ, υπεύθυνος οδικών έργων στον Δήμο του Παρισιού, οι προσωρινοί ποδηλατόδρομοι δημιουργήθηκαν έως το τέλος του 2020. Εν συνεχεία, το 2021 προκηρύχθηκαν τα μόνιμα έργα, ενώ από τις αρχές του 2022 τα εργοτάξια θα πολλαπλασιαστούν. Στον τομέα ποδηλατοδρόμων της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου του Παρισιού (Mission Amenagement Cyclable – Macy) εργάζονται πλέον δέκα υπάλληλοι, γεγονός που επιτρέπει την επιτάχυνση των διαδικασιών. Πλέον, 5% των μετακινήσεων στο Παρίσι γίνονται με ποδήλατο, ενώ 9% γίνονται με το αυτοκίνητο. Για τη συντριπτική πλειονότητα των υπόλοιπων μετακινήσεων, οι Παριζιάνοι προτιμούν τη δημόσια συγκοινωνία ή το περπάτημα. «Για να αρχίσουν το ποδήλατο, οι Παριζιάνοι δεν περίμεναν παρά μόνο τη δημιουργία ασφαλών υποδομών», εκτιμά ο δήμος της γαλλικής πρωτεύουσας. Μάλιστα, η Αν Ινταλγκό, η δήμαρχος του Παρισιού, μετακινείται συχνά με ποδήλατο.

kathimerini/ photo pexels

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.