• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πού ζούμε…τι άλλο έρχεται;;; Εφαρμογή που πληρώνεις για να ελέγχεις κομμάτια της ζωής κάποιου άλλου, vid

Πού ζούμε…τι άλλο έρχεται;;; Εφαρμογή που πληρώνεις για να ελέγχεις κομμάτια της ζωής κάποιου άλλου, vid

Θα δεχόσασταν να πληρώσετε για να ελέγξετε τη ζωή κάποιου άλλου; Μια νέα εφαρμογή σάς προσφέρει την ευκαιρία να κάνετε ακριβώς αυτό.

Δεν είναι πια ταινία, αλλά πραγματικότητα…!!! Στις μέρες μας υπάρχει μια εφαρμογή σχεδόν για τα πάντα. Απ’ το να ελέγχεις τα φώτα στο σπίτι σου μέχρι τις κλειδαριές στις πόρτες σου, να καλέσεις ταξί ή να παραγγείλεις απ’ έξω.

Αλλά τι θα λέγατε για μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να πληρώσεις για να ελέγξεις τη ζωή κάποιου άλλου;

Η NewNew είναι το καινούργιο (που προσελκύει το ενδιαφέρον). Η εφαρμογή ”Έλεγξε τη ζωή μου” είναι ακόμη σε έκδοση βήτα  και ξεκίνησε μόλις 2 μήνες πριν.

Δημιουργήθηκε απ’ την επιχειρηματία Courtne Smith με έδρα το Λος Άντζελες και περιγράφεται ως ”ένα ανθρώπινο χρηματιστήριο” όπου αγοράζεις μετοχές των ζωών πραγματικών ανθρώπων με σκοπό να ελέγξεις τις αποφάσεις τους και να παρακολουθήσεις το αποτέλεσμα.

Έτσι λειτουργεί: Ένας χρήστης θέτει το ερώτημα και μια επιλογή 2 απαντήσεων.

Οι ακόλουθοί τους ξεκινούν να ψηφίζουν και μπορούν να πληρώσουν για να το κάνουν όσες φορές θέλουν.

Οι ψηφοφόροι δεν παίρνουν τα χρήματά τους πίσω ανεξάρτητα απ’ τα αποτελέσματα. Και αν και αυτό ίσως μοιάζει με πλοκή που προήλθε από ένα απ’ τα επεισόδια του Βlack Μirror στο Νetflix, βασίζεται σε σενάρια της πραγματικής ζωής όπως ο χρήστης Brandon Wong απ’ τον Καναδά, ο οποίος ζήτησε βοήθεια απ’ τους ακολούθους του στην εφαρμογή για να διαλέξει τι να φάει για βραδινό.

Δείτε το τρομακτικό ρεπορτάζ: