• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κύπρος: Νέο σύστημα για εντοπισμό των ανυπότακτων «φοβίζει» – «Σταματά το κρυφτούλι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κύπρος: Νέο σύστημα για εντοπισμό των ανυπότακτων «φοβίζει» – «Σταματά το κρυφτούλι» (ΒΙΝΤΕΟ)

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Εθνικής Φρουράς Χρίστος Πιερή, αναφέρθηκε στο πρόβλημα των ανυπότακτων, αλλά και για το νέο σύστημα το οποίο παρέχεται σε συνεργασία με την Αστυνομία.

Αρχικά ανέφερε ότι έχουν φτιάξει σύστημα παρακολούθησης το οποίο θα βοηθήσει την Εθνική Φρουρά στον εντοπισμό των ανυπότακτων εφέδρων.

Τόνισε ότι πλέον υπάρχει ένα σύστημα από την Αστυνομία το οποίο έχει ενταχθεί σε όλους τους αστυνομικούς σταθμούς, στα έξυπνα περιπολικά και στις εισόδους/εξόδους της Κυπριακής Δημοκρατίας και έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξεφύγει κάποιος. Τόνισε ότι αν οι έφεδροι παραλάβουν τα ΦΑΠ τους πριν από τις 30 Απριλίου, τότε δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις. Συνεχίοντας, ανέφερε ότι με το τέλος της χρονικής περιόδου θα υπάρχει ποινική δίωξη που θα προβλέπει 1000 ευρώ πρόστιμο ή ένα χρόνο φυλάκιση ή και τα δύο μαζί.

Εξήγησε ότι υπάρχει πρόβλημα με την κατηγορία των φοιτητών που σπουδάζουν στο εξωτερικό, καθώς όταν επιστρέψουν δεν τακτοποιούν την κατάσταση της εφεδρείας του αλλά με όσους φεύγουν στο εξωτερικό για εργασία και όταν επιστρέψουν δεν εντάσσονται στην εφεδρεία.

Διευκρίνισε ότι με την εφαρμογή του συστήματος εκσυγχρονίζεται η Εθνική Φρουρά και τελειώνει το «κρυφτούλι».

Δείτε το βίντεο:

Με πληροφορίες από SigmaLive