Σύμφωνα με την αστυνομία του Κάνσας Σίτι, δύο άτομα έχουν συλληφθεί, ενώ η έρευνα για την υπόθεση συνεχίζεται. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν όχημα που μετέφερε τον εξοπλισμό της ομάδας παραβιάστηκε κατά τη μεταφορά του προς το προπονητικό κέντρο στο Μιζούρι.
Η επίσημη ανακοίνωση των αρχών αναφέρει ότι «διερευνάται πιθανή κλοπή εξοπλισμού από όχημα ομάδας που έφτασε στο Κάνσας Σίτι με ελλείποντα αντικείμενα», προσθέτοντας ότι οι δύο ύποπτοι έχουν τεθεί υπό κράτηση για περαιτέρω έρευνα.
Την ώρα του περιστατικού, το αγωνιστικό υλικό της ομάδας μεταφερόταν ξεχωριστά από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ταξίδευαν σε διαφορετική διαδρομή από το επιτελείο.
Η Αγγλία αναμένεται να πραγματοποιήσει την πρώτη της πλήρη προπόνηση στο Κάνσας Σίτι πριν από την αναμέτρηση με την Κροατία, που είναι προγραμματισμένη για την πρεμιέρα της διοργάνωσης στο Ντάλας.
Παρά το απρόοπτο, η ομάδα συνεχίζει την προετοιμασία της στις ΗΠΑ, έχοντας ήδη δώσει φιλικούς αγώνες προσαρμογής στις συνθήκες, με το τεχνικό επιτελείο να προσπαθεί να διατηρήσει την ηρεμία ενόψει της έναρξης του τουρνουά.
Το περιστατικό, ωστόσο, έχει προκαλέσει ανησυχία γύρω από τα μέτρα ασφαλείας των αποστολών στο Μουντιάλ, καθώς πολλές ομάδες έχουν επιλέξει την ευρύτερη περιοχή του Κάνσας Σίτι ως βάση τους για τη διάρκεια της διοργάνωσης.
photo: pixabay









