«ΟΛΑ καταγράφονται»! Στα κανάλια παραδέχθηκαν αυτό που κάποτε ήταν «θεωρία συνωμοσίας», vid

Τίποτα τυχαίο...

Με όχημα την «έκρηξη» της ψηφιακής απάτης, στα σκαριά βρίσκεται το νομοσχέδιο που έχει προλογιστεί ήδη από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης και πρόκειται να φέρει τα πάνω-κάτω στο διαδίκτυο.

Ο λόγος για το ν/σ που θα αφορά το DSA (Digital Services Act) μέσω του οποίου πλατφόρμες, υπό την πίεση μίας εθνικής αρχής, θα κατεβάζουν «fake υλικό» από τα social media!!

Πέρα από τους προβληματισμούς ακόμα και για «γενικότερο έλεγχο των ειδήσεων στο διαδίκτυο», που είχαν εκφραστεί δημόσια στον κ. Παπαστεργίου, η συζήτηση γύρω από το θέμα έκανε τους δημοσιογράφους να παραδεχθούν κάτι που μέχρι πολύ πρόσφατα θεωρούνταν «γραφικότητα».

Ότι τα πάντα, μα τα πάντα, καταγράφονται γύρω μας από τις «έξυπνες» συσκευές! Και πως «αυτό είναι δεδομένο»!!!

Πράγματα που αν τα έλεγε κάποιος μέχρι πριν πολύ λίγα χρόνια θα τον περνούσαν για «συνωμοσιολόγο» (στην καλύτερη περίπτωση).

Μάλιστα στο παιχνίδι βάζουν όλο και πιο δυναμικά και τον όρο «τεχνητή νοημοσύνη», για να συνηθίζει ο κόσμος, ακόμα και ο μεγαλύτερος σε ηλικία που κατά βάση εξακολουθεί να βλέπει τηλεόραση.

Δείτε τι ειπώθηκε στον «αέρα» σε μία πρωινή τηλεοπτική εκπομπή:

«Αυτό είναι πολύ σοβαρό. […] Μα είναι δυνατόν; Απίστευτο! Πολλές από τις συσκευές μας τις χειριζόμαστε με τα βιομετρικά χαρακτηριστικά μας. Έχουν δηλαδή το λεγόμενο Face ID.

Μ’ αρέσει που φοβόμαστε τις ταυτότητες εμείς. Ξέρεις πολύ καλά ότι όταν συζητούμε κάτι μπορεί να συζητούμε εμείς εδώ για εκτυπωτές και μόλις ανοίξουμε τη συσκευή να εμφανίζονται διαφημίσεις για εκτυπωτές.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! Αυτό είναι δεδομένο»

Ο διάλογός τους είναι απολαυστικός από την αρχή μέχρι το τέλος:

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί