Η Συνέλευση της Πολιτείας της Καλιφόρνια ενέκρινε ένα νομοσχέδιο, που ονομάζεται AB 957, που καθιστά την επιβεβαίωση του φύλου παράγοντα που πρέπει να λαμβάνεται υπόψη σε υποθέσεις επιμέλειας παιδιών.
Το νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή με ψήφους 57-16, είχε προηγουμένως εγκριθεί από τη Γερουσία της Καλιφόρνια με ψήφους 30-9.
Αυτή η νέα νομοθεσία, με τίτλο Transgender, Gender-Diverse, and Intersex Youth Empowerment Act, επιδιώκει να δώσει προτεραιότητα στην «υγεία, ασφάλεια και ευημερία» των παιδιών, θέτοντας στο επίκεντρο την επιβεβαίωση της ταυτότητας φύλου του παιδιού.
Το νομοσχέδιο, που εισήχθη αρχικά από τη Δημοκρατική Βουλευτή Lori D. Wilson στις 24 Φεβρουαρίου, υπέστη τροποποιήσεις στη Συνέλευση στις 13 Μαρτίου και περαιτέρω τροποποιήσεις στη Γερουσία στις 5 Ιουνίου πριν από την τελική έγκρισή του.
Σύμφωνα με τον προτεινόμενο νόμο, οι γονείς, που δεν αναγνωρίζουν και δεν υποστηρίζουν τη μετάβαση του φύλου του παιδιού τους, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πιθανές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας των δικαιωμάτων επιμέλειας σε άλλο γονέα ή ακόμα και στο ίδιο το κράτος.
Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι είναι προς το συμφέρον των παιδιών, με στόχο να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πιο χωρίς αποκλεισμούς και επιβεβαίωση για νέους με διαφορετική φυλή.
Οι δημοκρατικοί νομοθέτες, οι οποίοι υποστήριξαν το νομοσχέδιο, υποστηρίζουν ότι είναι ένα απαραίτητο βήμα για τη διασφάλιση της ευημερίας των τρανσέξουαλ και των παιδιών με διαφορετικό φύλο.
Ο Έλον Μασκ, που κατοικεί στην Καλιφόρνια, αντέδρασε στο νομοσχέδιο.
Εξέφρασε τις ανησυχίες του, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο έχει παραπλανητικό χαρακτήρα.
Σύμφωνα με τον Μασκ, υπονοεί ότι εάν οι γονείς έχουν διαφωνίες σχετικά με ιατρικές διαδικασίες όπως η στείρωση για το παιδί τους, θα μπορούσαν να κινδυνεύσουν να χάσουν την επιμέλεια.
Χαρακτήρισε «απόλυτη τρέλα» τον νόμο:
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέο ισραηλινό χτύπημα μέσα στο Λίβανο
- Ο Σλοβάκος ηγέτης έβαλε τα… πατίνια και «εγκαινίασε» καινούργιο τούνελ, vid
- Διπλό αίτημα εκταμίευσης πόρων ύψους 1,17 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης υπέβαλε η Ελλάδα
- Πηγές ΕΛ.ΑΣ. για μπλόκα: Για αυτό κάνουμε εκτροπές κυκλοφορίας
- Κίνα κατά ΗΠΑ για Βενεζουέλα: Η κατάσχεση πλοίων συνιστά σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης: Βασικά αιτήματα των αγροτών έχουν ήδη αντιμετωπιστεί
- Τους ξέφυγε; Τι αναγκάστηκαν να παραδεχθούν στην Ευρώπη για τη Ρωσία του Πούτιν; – Video
- Σε αποκλεισμό της σήραγγας των Τεμπών για τα φορτηγά προχώρησαν οι αγρότες
- Εμπορικοί δασμοί: «Χτύπημα» της Κίνας στην Ε.Ε.
- Τραγούδησε χριστουγεννιάτικα τραγούδια non – stop για 42 ώρες και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, vid









