• Αρχική
  • Άρθρα
  • Το «ΠΑΡΑΜΥΘΙ»!!! Έτσι θα πειστούν τα Ελληνόπουλα για την μάσκα – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Το «ΠΑΡΑΜΥΘΙ»!!! Έτσι θα πειστούν τα Ελληνόπουλα για την μάσκα – Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ

Τι ειπώθηκε για το εμβόλιο...

Ο παιδίατρος Ευάγγελος Κάνταρος σχολίασε τα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση σε σχέση με τα σχολεία και τους μαθητές και αν τελικά τα παιδιά θα μπορέσουν να τα εφαρμόσουν αλλά και για το αν θα πρέπει να γίνει μαζικά το εμβόλιο.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ:

Ο γιατρός είπε πως το παιδί δεν θα φορέσει την μάσκα με την επιβολή. Πρέπει να το δει σαν παιχνίδι, σαν ένα παραμύθι με τον κακό ιό.

Ζήτησε μάλιστα να μιμηθούμε την Άπω Ανατολή σε σχέση με την χρήση μάσκας, όπου εκεί, συμπληρώνουμε εμείς, την βάζουν ακόμα και σε μωρά. Η Άπω Ανατολή βέβαια κατηγορείται για «ρομποτοποίηση των μαθητών». Μήπως το παράδειγμα είναι λίγο ακραίο;

Ας δούμε:

« Ο άξονας εκπαιδευτικός, παιδί, οικογένεια πρέπει να συνεργαστεί. Να ξεκινήσει το παιδί να το μάθει (σ.σ.: την χρήση μάσκας) σαν παιχνίδι. Αν του πεις “πρέπει” δεν θα το κάνει. Να του πούμε σαν παραμύθι ότι “ο ιός είναι κακός, πρέπει να προστατευτείς”. Τώρα που όλος ο πλανήτης άγεται από τον ιό, να ξέρετε ότι τα παιδιά θα μας εκπλήξουν ευχάριστα. Έχουν βαθμό προσαρμοστικότητας μεγάλο. Συνεπώς, έχω ένα υλικό που είναι ό,τι καλύτερο για να προσαρμοστεί, να προφυλαχθεί και να βοηθηθούμε κι εμείς από την εξέλιξή τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο παιδίατρος.

Να πούμε λοιπόν ένα παραμύθι για τον «κακό ιό» στα παιδιά, ώστε εκείνα να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα σε όλον τον πλανήτη.

Ο κ. Κάνταρος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας για το πώς θα περάσει στα παιδιά το μήνυμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, υπογραμμίζοντας τρία στοιχεία για να νουθετηθούν τα παιδιά:

  • Ότι είναι παιχνίδι
  • Το παιδί να φορέσει σωστά τη μάσκα. Αν το μάθει ως παιχνίδι και του γίνει αντανακλαστικό, θα είναι εύκολο.
  • Σε κάθε τσάντα θα υπάρχει επίσης το αντισηπτικό.

«Όπως μαθαίνουμε στο παιδί τα γράμματα, θα του μάθουμε κι αυτό το πράγμα», είπε.

«Σας διαβεβαιώ ότι θα φέρει αποτέλεσμα. Είναι ένα στοίχημα της εκπαιδευτικής κοινότητας πώς θα το περάσει όλο αυτό στα παιδιά» συμπλήρωσε ο κ. Κάνταρος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open TV.

«Δεν δέχομαι ότι μπορεί να υπάρχει διάλογος για τα εμβόλια. Βρέχει κι έχω ομπρέλα, είναι ασπίδα. Το εμβόλιο θα σώσει το παιδί. Είμαστε ελεύθεροι να δεχτούμε το οτιδήποτε. Προτείνουμε με ηρεμία και τεκμηριωμένα στοιχεία ότι η μάσκα είναι απαραίτητη. Το εμβόλιο είναι απαραίτητο. Το αντιγριπικό εμβόλιο πρέπει να γίνει», δήλωσε για το εμβόλιο, με τον δημοσιογράφο να συμπληρώνει πως οι γονείς δεν μπορούν να αρνούνται τον εμβολιασμό των παιδιών τους.

«Στην Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία μας δίνουν εντολές. Με αυτές κινούμεθα. Είναι ο δεκάλογος του παιδιάτρου», παραδέχθηκε.

Δείτε όσα είπε ο παιδίατρος: