Μεγάλη αναταραχή επικρατεί στην Ρωσία.
Οι αλλαγές που προωθεί η ρωσική κάτω Βουλή κατόπιν εντολής του Πούτιν, έχουν προκαλέσει πολλές αναταράξεις. Μεταξύ άλλων, η Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) θα έχει το δικαίωμα να ορίζει τον πρωθυπουργό αλλά και τους υπουργούς.
Παράλληλα από εδώ και στο εξής, πρόεδρος της χώρας δεν θα μπορεί να γίνει κάποιος που δεν ζει στην Ρωσία για μεγαλύτερο διάστημα από 25 χρόνια.
Σημαντικά σημεία: Ο Πούτιν είχε προτείνει το ρωσικό Σύνταγμα να υπερισχύει έναντι των διεθνών συμφωνιών εντός της Ρωσίας. Επίσης, ο Πούτιν προτείνει να μπορεί να εκλέγεται ο πρόεδρος για δύο συνεχόμενες θητείες.
Καμία αλλαγή δεν έρχεται χωρίς εμπόδια. Η ρωσική αντιπολίτευση είναι ιδιαίτερα δραστήρια και όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο μας άρθρο, ετοιμάζει κινητοποιήσεις τον επόμενο μήνα. Να σημειωθεί ότι η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι οι αλλαγές που έφερε ο Πούτιν, του εξασφαλίζουν το δικαίωμα να κυβερνά εφ’ όρου ζωής, κάτι που ο Ρώσος πρόεδρος αρνήθηκε κατηγορηματικά.
Δείτε το βίντεο στο οποίο ο Πούτιν απορρίπτει την ιδέα ενός ισόβιου ηγέτη που συγκεντρώνει όλες τις εξουσίες:
Τι συνέβη εχθές
Χθες, Κυριακή, στην Μόσχα διοργανώθηκε αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του δικηγόρου Στανισλάβ Μαρκέλοφ και της δημοσιογράφου Αναστασία Μπαμπούρινα.Μερικοί διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους το Σύνταγμα της Ρωσίας διαμαρτυρόμενοι κατ’ αυτόν τον τρόπο κατά της συνταγματικής μεταρρύθμισης.
Οι αρχές προειδοποίησαν τους διαδηλωτές ότι η συμμετοχή σε πορεία με συνθήματα που δεν έχουν εγκριθεί μπορεί να θεωρηθεί παραβίαση του νόμου. Κατά την διάρκεια της διαδήλωσης συνελήφθησαν περισσότερα από 10 άτομα.
Πίσω από την επιφανειακή πολιτική κόντρα
Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος, ότι η ρωσική αντιπολίτευση ενδιαφέρεται για το καλό του συνόλου. Η εξουσία είναι ελκυστική για όλους. Η διαφορά του Πούτιν με την αντιπολίτευση δεν είναι απλά επιφανειακή. Υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν την Ρωσία εκτός συναγωνισμού, γιατί η Νέα Τάξη (Αριστερά) που προωθεί την Παγκοσμιοποίηση, αυτή την στιγμή δεν θέλει τον Δεξιό (Παλαιά Τάξη του Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια) Πούτιν, να «βάζει στον πάγο τα σχέδιά της». Για αυτό τον λόγο προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις αντιπολιτευόμενες φωνές που υπάρχουν μέσα στην Ρωσία, χωρίς όμως να παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία μέχρι στιγμής.
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο