• Αρχική
  • Άρθρα
  • «ΒΟΜΒΑ» μεγατόνων! Σύνδεση εγκεφάλου με υπολογιστή στις οθόνες σας – ΒΙΝΤΕΟ

«ΒΟΜΒΑ» μεγατόνων! Σύνδεση εγκεφάλου με υπολογιστή στις οθόνες σας – ΒΙΝΤΕΟ

Τεχνολογία ελεγχόμενης σκέψης!!! Ο Λιακόπουλος τα έχει γράψει, πόσοι τα έχουν διαβάσει;;;

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο Tianjin της βόρειας Κίνας ανέπτυξαν πολλαπλές εφαρμογές τεχνολογίας σύνδεσης εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI).

Συγκεκριμένα, έκαναν πραγματικότητα τα ελεγχόμενα μέσω της σκέψης drones και ρομπότ!!!

Τα συστήματα BCI επιτρέπουν στους χρήστες να ελέγχουν τα drones και τα ρομπότ με το μυαλό τους, χωρίς καμία κίνηση ή προφορική οδηγία.

Ένα drone που ελέγχεται από την σκέψη μπορεί να αναγνωρίσει 12 οδηγίες συστήματος, όπως απογείωση, προσγείωση και αιώρηση.

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε εικόνα από ένα εργαστήριο του Πανεπιστημίου Tianjin, όπου ένας ερευνητής που φοράει καπάκι ηλεκτροδίου εγκεφάλου μεταδίδει τις σκέψεις του σε ένα ρομπότ.

Όπως λένε, οι αστροναύτες θα μπορούσαν να ελέγχουν ρομπότ για εξερεύνηση του διαστήματος, χρησιμοποιώντας το μυαλό τους μέσω του συστήματος BCI.

Το BCI μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στους τομείς της ιατρικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, ακόμη και των τυχερών παιχνιδιών στο μέλλον.

Σε τι άλλο θα φανεί χρήσιμο;;; Την τριλογία του Δημοσθένη Λιακόπουλου σε σχέση με το μέλλον της κυριαρχίας των ανθρώπων την έχετε;;; (Τόμοι 45,46,47).