• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στην τελική ευθεία οι νέες ταυτότητες για «ειδικά μηχανήματα ΣΑΡΩΣΗΣ» – Αλλάζει ο τρόπος συναλλαγών, vid

Στην τελική ευθεία οι νέες ταυτότητες για «ειδικά μηχανήματα ΣΑΡΩΣΗΣ» – Αλλάζει ο τρόπος συναλλαγών, vid

Οι Έλληνες θα μάθουν άλλο χορό

Με τρεις από τις πέντε κοινοπραξίες θα συνεχιστεί ο διαγωνισμός που αφορά το έργο για την έκδοση των νέων ταυτοτήτων στην Ελλάδα, οι οποίες θα έχουν έναν μοναδικό αριθμό για τον καθένα στον δρόμο για την νέα εποχή που έχει ήδη ανατείλει.

Ειδικότερα, με βάση όσων μεταδίδονται, στην επόμενη φάση του διαγωνισμού πέρασαν οι κοινοπραξίες:

  • ΟΤΕ – Veridos Matsoukis – Byte
  • Zetes – Space Hellas
  • Thales – Unisystems

Εκτός «μάχης» έμειναν τα σχήματα της Idemia – Neurosoft και Inform – IN Groupe – Γαλλικό Τυπογραφείο, με δυνατότητα προσφυγής κατά της απόφασης αξιολόγησης μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 515 εκατ. ευρώ αφορά την προμήθεια ενός νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων δελτίων Ταυτότητας, διαβατηρίων και εγγράφων ταυτοποίησης του ελληνικού κράτους και θα έχει διάρκεια 10 συν 5 έτη καθώς στο πλαίσιό του εκτιμάται πως θα εκδοθούν 45 εκατ. έγγραφα ασφαλείας.

Περιλαμβάνει την ανάπτυξη των υποδομών πληροφορικής και εκτύπωσης (ύψους περίπου 100 έως 120 εκατ. ευρώ) αλλά και την παροχή της υπηρεσίας (ύψους περίπου 300 εκατ. ευρώ) που αφορά την έκδοση των εγγράφων που θα γίνεται μεν από το ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της ΕΛ.ΑΣ., αλλά τα αναλώσιμα και η τεχνική υποστήριξη θα είναι ευθύνη της αναδόχου κοινοπραξίας.

Οι νέες ελληνικές ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας, τύπου ID-1 με κοινά χαρακτηριστικά ασφαλείας και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ζώνη μηχανικής ανάγνωσης, για αναγνώριση από ειδικά μηχανήματα σάρωσης.

Αργότερα μια τέτοια ταυτότητα θα μπορεί να εμφυτεύεται, όπως συμβαίνει ήδη σε χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο…

Θυμηθείτε και κάντε συγκρίσεις: