«Γκρέτα» από την Αρχαία Ελλάδα – Το «τελευταίο» χαρτί του Ο.Η.Ε. για να δεχτούμε όσα γίνονται (ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες υψηλού συμβολισμού που προκαλούν «ανατριχίλα»

Η Μύρτις, το αναπλασμένο πρόσωπο του 11χρονου κοριτσιού που έζησε και πέθανε τον 5ο αι. π. Χ. στην Αθήνα από τον μεγάλο λοιμό της πόλης, γίνεται «εργαλείο» στα χέρια του Ο.Η.Ε.

Από την πρώτη της εμφάνιση στο Μουσείο της Ακρόπολης το 2010 ως σήμερα, έχει εμφανιστεί σε ένδεκα μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, έχει μπει στη σχολική ύλη βιβλίων ιστορίας στην Αυστραλία και στην Νέα Ζηλανδία, αλλά είναι και «Φίλη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (Ατζέντα 2030)» του ΟΗΕ.

Συγκεκριμένα τα Ηνωμένα Έθνη την είχαν, εγκαίρως (από το 2010), ανακηρύξει «φίλη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας του ΟΗΕ» και συνεργάτιδά τους στην καταπολέμηση των ασθενειών (βλ. κορωνοϊός, πόσο μπροστά… έβλεπαν) και της «ακραίας φτώχειας», όπως την ονομάζουν.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην παραστεί σε βίντεο του Ο.Η.Ε., το οποίο αφορά τον κορωνοϊό, ο οποίος είναι μεν υπαρκτός, αλλά, εκ των πραγμάτων, όχι τόσο φονικός όσο τον παρουσιάζουν. Μάλιστα, κατά πολλούς, χρησιμοποιείται ως αφορμή για επιβολή μέτρων περιορισμού των ανθρώπων, τα οποία θα οδηγήσουν σε παγκόσμια δικτατορία.

«Σήμερα συνεργάζομαι με τα Ηνωμένα Έθνη και ταξιδεύω σε όλον τον κόσμο», αναφέρει η Μύρτις στο βίντεο του Ο.Η.Ε.

«Νιώθω τον κίνδυνο που βιώνει όλος ο πλανήτης από μία απειλητική αλλά όχι ανίκητη πανδημία», συνεχίζει και υπογραμμίζει κρατώντας, σε μία εικόνα υψηλού συμβολισμού,  μια γυάλα, στην οποία βρίσκονται άνθρωποι απομονωμένοι λόγω καραντίνας ή στον βωμό της Υγείας:

«Πρέπει να ακούμε τους ειδικούς, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής» και προσθέτει για τον κορωνοϊό, ο οποίος φυσικά δεν συγκρίνεται σε μέγεθος με τον λοιμό, από τον οποίο φέρεται ότι πέθανε η πραγματική Μύρτις:

«Όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας του Ο.Η.Ε., Αντόνιο Γκουτέρες, όλη η ανθρώπινη οικογένεια ενωμένη θα νικήσει τον κοινό εχθρό» (δείτε, ΟΜΩΣ, τι άλλο είχε δηλώσει ο Γκουτέρες ΕΔΩ).

Τελικά ο κοινός εχθρός είναι ο κορωνοϊός ή κάτι άλλο που κρύβεται πίσω από αυτόν;

ΦΩΤΟ eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί