Για αυτό θα πουν: «ΒΑΛΕ ΤΣΙΠΑΚΙ»!!! Χάκαραν το face id επιχειρηματία και του «άδειασαν» τον τραπεζικό λογαριασμό

Επιχειρηματίας από τον Βόλο είδε να κάνουν φτερά από τον λογαριασμό του 4.000 ευρώ. Το θύμα μόλις αντιλήφθηκε την απάτη κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Η εισαγγελία παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα.


Όλα συνέβησαν τον Νοέμβριο του 2022, όταν ο επιχειρηματίας έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο ένα sms από κάποιον υποψήφιο πελάτη, που ζήτησε να παραγγείλει προϊόντα. Από τον επιχειρηματία ζητήθηκε, χωρίς να γνωρίζει τον πελάτη, να δώσει λογαριασμό συγκεκριμένης τράπεζας, προκειμένου να αποπληρωθεί το ποσό της παραγγελίας. Το θύμα ανταποκρίθηκε, δίνοντας τον λογαριασμό του, ωστόσο, όταν αποφάσισε να συνδεθεί στο e-banking μέσω της διαδικασίας του face id ο λογαριασμός του χακαρίστηκε, και αφαιρέθηκαν από αυτόν 4.000 ευρώ.

Mήνυση κατά παντός υπευθύνου
Για το γεγονός ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού ενημερώθηκε από την τράπεζα ενώ, όταν ξαναμπήκε μέσω face id στο e – banking του για να δει τι έχει συμβεί, διαπίστωσε ότι τα χρήματα είχαν κάνει φτερά. Ο επιχειρηματίας υπέβαλε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και στη συνέχει η υπόθεση έφθασε μέχρι την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου που ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Το χακάρισμα του face id (κωδικός προσώπου) είναι μία νέου τύπου απάτη και οι καταναλωτές που κάνουν τις συναλλαγές τους μέσω e – banking πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

ethnos/

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί