Ο Σούπερμαν, η Σταχτοπούτα και τα Μίνιονς ήταν ανάμεσα στους ήρωες από ταινίες, κόμικς και παραμύθια που υποδέχθηκαν σήμερα τα παιδιά σε κέντρο εμβολιασμού κατά της Covid-19 στην Πράγα για να τα κάνουν να αισθανθούν πιο άνετα καθώς έφθαναν για να εμβολιαστούν.
Παρά την ανάπαυλα στις μολύνσεις από τον κορονοϊό που παρατηρήθηκε στη χώρα τον περασμένο μήνα, η Τσεχική Δημοκρατία προσπαθεί να αυξήσει τα ποσοστά του εμβολιασμού, επειδή στον τομέα αυτόν υπολείπεται άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και παράλληλα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την παραλλαγή Όμικρον.
Καθώς τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών μπορούν πλέον να εμβολιάζονται, μεταμφιεσμένα μέλη του προσωπικού ενός από τα μεγαλύτερα κέντρα εμβολιασμού στην τσεχική πρωτεύουσα ανέλαβαν να βοηθούν τα παιδιά που έφθαναν για να κάνουν το εμβόλιο.
«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλύτερα να έχουμε μια μέρα μόνο για τα παιδιά», λέει η Νίκολα Μελιτσαροβά, μια εργαζόμενη στο εμβολιαστικό κέντρο, η οποία ντύθηκε σήμερα Χιονάτη. «Και επειδή τα παιδιά συνήθως φοβούνται λίγο τα εμβόλια, αποφασίσαμε να έχουμε μια ημέρα παραμυθιών ώστε να είναι λίγο πιο ευχάριστα».
Περίπου το 62,4% του πληθυσμού αυτής της χώρας των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι πλήρως εμβολιασμένο, σε σύγκριση με το μέσο όρο του 68,6% που ισχύει για το σύνολο της ΕΕ, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων.
Η Τσεχική Δημοκρατία άρχισε να χορηγεί εμβόλια στα παιδιά ηλικίας 5-11 ετρών στα μέσα Δεκεμβρίου. Τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας δείχνουν πως μέχρι χθες, Παρασκευή, λίγο περισσότερες από 27.000 δόσεις είχαν χορηγηθεί σ’ αυτή την ηλικιακή ομάδα.
Μερικά παιδιά έκλαιγαν, όμως τα κλάματα συνήθως σταματούσαν όταν μιλούσαν στους αγαπημένους τους ήρωες παραμυθιών.
«Πιστεύω πως οι εμβολιασμοί είναι σωστοί. Είναι ο μόνος δρόμος για να βγούμε από την πανδημία», είπε ο Γιάροσλαβ Κότνερ, ο οποίος είχε φέρει για εμβόλιο τον εννιάχρονο γιό του.
photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Πολωνία παρασύρεται όπως και η Ουκρανία – Επικίνδυνες εξελίξεις με επίκεντρο την Βαλτική
- Τραγωδία στις ιταλικές Άλπεις: Χιονοστιβάδες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους
- Κ. Τσιάρας: «Η στήριξη της κυβέρνησης στους αγρότες είναι σταθερή, συγκεκριμένη και έχει σαφή κατεύθυνση»
- «Θερμαίνεται» πάλι η Μέση Ανατολή – Τι σχεδιάζουν οι αυτονομιστές στην Υεμένη
- Σαρώνει το «Avatar: Fire and Ash»- Κοντά να «πιάσει» το ορόσημο του 1 δις δολαρίων
- ΑΑΔΕ: Στο 88% η εμπρόθεσμη πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
- ΣΥΡΙΖΑ: Μετά από εξι χρόνια διάλυσης του κράτους δικαίου, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να εμφανιστεί ως θεσμικός
- Χάος στο αεροδρόμιο Σχίπχολ του Άμστερνταμ – Ακυρώνονται εκατοντάδες πτήσεις εξαιτίας χιονιού και παγετού
- Σχέδιο επίθεσης εμπνευσμένο από το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να απετράπη στις ΗΠΑ
- Η Αίτνα «ξύπνησε» ξανά εκτοξεύοντας ποτάμια λάβας – Δείτε εντυπωσιακά βίντεο και εικόνες








