Με αφορμή το κλίμα, εντείνονται οι πιέσεις στους ιδιοκτήτες σπιτιών!! Δείτε τι λένε τώρα, vid

Για το καλό μας πάντα...

«Δεν θα σταματήσει η κρατική αρωγή για τους πολίτες, αλλά χρειάζεται και αρμονική συνύπαρξη με την ιδιωτική ασφάλιση», όπως σημείωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, μιλώντας για το θέμα της αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών καταστροφών, στο περιθώριο της χθεσινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του επιμελητηρίου, όπως είπε ο κ. Τριαντόπουλος, στόχος είναι «με την κρατική αρωγή να συμπορευθεί η ιδιωτική ασφάλιση».

   Λίγο νωρίτερα, κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, είχε επισημάνει την σημασία της ιδιωτικής ασφάλισης στο θέμα της καταβολής αποζημιώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή.

   «Είναι ξεκάθαρο ότι, εξαιτίας και της συχνότητας σοβαρών φυσικών καταστροφών, η Πολιτεία δεν μπορεί να σταθεί όσο αποτελεσματικά απαιτούν οι έκτακτες συνθήκες. Εμείς υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ισχύσει αυτό που βλέπουμε σε άλλες προηγμένες ευρωπαϊκές χώρες. Να αυξηθούν δηλαδή οι ασφαλίσεις περιουσιακών στοιχείων των πολιτών, έτσι ώστε σε μία κακιά ώρα να μη μείνουν αβοήθητοι», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος.

   Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας τόνισε την αύξηση του αριθμού των πυρκαγιών και των πλημμυρών τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής και αναφέρθηκε εκτενώς στις δράσεις της κυβέρνησης για την στήριξη των πληγέντων, δίνοντας έμφαση κυρίως στους πληγέντες της Θεσσαλίας.  

Συνδέουν επομένως τα του… κλίματος με μία ακόμη αναγκαιότητα (που στο εγγύς μέλλον ίσως γίνει υποχρεωτικότητα!!!) για τους ιδιοκτήτες σπιτιών!

Εξάλλου θυμίζουμε πως δεν απέχουν πολύ χρονικά οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού, Στέλιου Πέτσα, ο οποίος είχε επί λέξη δηλώσει για το θέμα:

«Θέση μου είναι η επέκταση του μέτρου με καθολική υποχρεωτική ασφάλιση της κατοικίας έναντι των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής. Σήμερα μόνο το 16% των σπιτιών είναι ασφαλισμένα»

   Με αφορμή και το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, κρατική αρωγή και προστασία, στεγαστική συνδρομή», το οποίο το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ίδρυση Παρατηρητηρίου Ιδιωτικής Ασφάλισης έναντι Φυσικών Καταστροφών με βασική στόχευση την δημιουργία Εθνικής Στρατηγικής για την ιδιωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών, ο κ. Τριαντόπουλος υπογράμμισε ότι, σε κάθε περίπτωση, η κρατική αρωγή θα συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες.

Ας μην ξεχνάμε τι είχε δηλώσει λιγότερο από ένα χρόνο πριν από τη Θεσσαλονίκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Θα πρέπει να μας απασχολήσει αν έχουμε αυτή τη δυνατότητα ως κράτος να αποζημιώνουμε όλες τις καταστροφές, καθώς επίσης και η ευθύνη των φυσικών προσώπων.

Πιστεύω ότι τελικά θα καταλήξουμε σε ένα σχήμα όπου η ασφάλιση της περιουσίας θα καταστεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ στην Ελλάδα. Θα περάσουμε από πολλά στάδια για να φτάσουμε εκεί. Θα δούμε πως θα βοηθήσει το κράτος, θα περάσει μία διαδικασία».

Με πληροφορίες από απεμπε – φωτο:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί