Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σιάκος μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για το τεράστιο κόστος θέρμανσης που καλούνται να πληρώσουν οι κάτοικοι της Φλώρινας λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν οι κάτοικοι της Φλώρινας και της Καστοριάς σήμερα το απόγευμα για το δυσβάσταχτο κόστος θέρμανσης στις περιοχές που χαρακτηρίζονται από χειμώνες με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
Πρόκειται για τις πρώτες τέτοιου είδους κινητοποιήσεις που γίνονται φέτος στην Ελλάδα. Η Ευρώπη βρίθει από αυτές.
«Ζητάμε δικαιοσύνη…το κόστος θέρμανσης στην περιοχή είναι δυσβάσταχτο λόγω του βαρύ χειμώνα και των χαμηλών θερμοκρασιών που έχουμε για ένα μεγάλο διάστημα» δήλωσε ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σιάκος.
Σχετικά με τα επιδόματα που δικαιούται ένας κάτοικος, εξήγησε πως «ένα σπίτι 100 τ.μ στην Ελλάδα χρειάζεται 500 λίτρα πετρέλαιο, το αντίστοιχο σπίτι στη Φλώρινα χρειάζεται 2.500 λίτρα».
Τόνισε πως την επιδότηση δεν μπορούν να τη λάβουν όλοι καθώς δύο εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια, άρα δεν το δικαιούνται.
«Αυτό που λέμε είναι να καταβάλουμε ως κάτοικοι τους φόρους που καταβάλλει ο μέσος Έλληνας και από ‘κει και πέρα να είναι αφορολόγητο. Δηλαδή ο ειδικός φόρος καυσίμων είναι τόσο υψηλός που δημιουργεί τεράστιο θέμα» συμπλήρωσε.
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τον θάνατο του Πούτιν εύχεται στο «χριστουγεννιάτικο» μήνυμά του ο Ζελένσκι, vid
- Ο καιρός των Χριστουγέννων: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα – Πού θα χιονίσει
- Γεγονότα που σημάδεψαν το 2025
- ΗΠΑ για Βενεζουέλα: «Υπάρχουν ακόμη στρατιωτικές επιλογές αλλά…»
- Το φλερτ του Τραμπ στην Μελάνια, το δείπνο και οι επικές ατάκες στο τηλεφώνημα στα παιδιά! vid
- 25 ουκρανικά drones κατευθυνόμενα προς Μόσχα κατέστρεψαν οι Ρώσοι
- Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ παρακολούθησε δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς
- Σαν σήμερα 25 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Χριστούγεννα, 25 Δεκεμβρίου
- Ονδούρα: Νίκησε στις εκλογές ο Ασφούρα που υποστήριξε ο Τραμπ









