Στo ΔΝΤ προτείνουν να παρακολουθούν την περιήγησή μας στο ίντερνετ- Που μας οδηγούν…. (Vid)

Φανταστείτε να χρειαζόσασταν χρήματα και καμιά τράπεζα να μη σας δάνειζε για οποιονδήποτε λόγο.

Με ποιον τρόπο θα μπορούσατε να πείσετε κάποιον ότι μπορείτε να είστε φερέγγυος δανειολήπτης; Μια ανάρτηση ερευνητών σε ιστολόγιο σχετικά με το ΔΝΤ μας δίνει μια ιδέα για το τι μπορεί να γίνει στο μέλλον.

Τέσσερις ερευνητές εξετάζουν τα αποτελέσματα μιας έρευνας που μελετά τη συνεχώς εξελισσόμενη σχέση μεταξύ χρηματοδότησης και τεχνολογίας.

Οι ερευνητές αυτοί δεν είναι καθόλου τυχαίοι. Πρόκειται για τους, Arnoud Boot, που είναι καθηγητής οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ, τον Peter Hoffmann και τον Luc Laeven, που είναι οικονομολόγοι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και τον Lev Ratnovski, που είναι οικονομολόγος του ΔΝΤ (επί του παρόντος σε άδεια) αποσπασμένος στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Οι προτάσεις τους βασίζονται σε μια εργασία του ΔΝΤ, με τίτλο: “Χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση και τεχνολογία: Τι είναι παλιό, τι νέο υπάρχει;” και δημοσιεύθηκε τον Αύγουστο του 2020.

Μελετάμε τις επιπτώσεις της τεχνολογικής αλλαγής στη χρηματοοικονομική διαμεσολάβηση, διακρίνοντας καινοτομίες στην πληροφορία (συλλογή και επεξεργασία δεδομένων) και στην επικοινωνία (σχέσεις και διανομή)”, γράφουν οι ειδικοί στη μελέτη τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε ποτέ πραγματικά ασφαλείς στο διαδίκτυο και ότι το ιστορικό μας μπορεί να παρακολουθείται. Αλλά για ποιους λόγους θα μπορούσε να παρακολουθείται;

Οι τέσσερις ερευνητές αναφέρουν, το πως βλέπουν μια συσχέτιση χρηματοδότησης και τεχνολογίας να καταλήγει στο μέλλον. Μια από τις ιδέες που ανέπτυξαν είναι αρκετά ανησυχητική.

Όπως υποστηρίζουν, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ενδέχεται να σας αντιμετωπίζουν με ευνοϊκότερους όρους, εάν έχουν πρόσβαση στο ιστορικό περιήγησης και αναζήτησης των αγορών σας.

Οι ερευνητές εξετάζουν περαιτέρω, τη δυνατότητα χρήσης του ιστορικού περιήγησής, αναζήτησης και αγορών, για να προσδιορίσουν την πιστοληπτική σας ικανότητα. Αυτό μπορεί να επιτρέψει σε ορισμένα άτομα, που τα απορρίπτουν κάποια από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες λύσεις για να πάρουν δάνεια, δηλώνουν οι ερευνητές.

Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι εάν οι δανειστές έχουν καλύτερη εικόνα ολόκληρου του ιστορικού ενός πελάτη, μπορεί να είναι πιο πρόθυμοι ή και επιεικείς μαζί του. «Οι τράπεζες τείνουν να μειώσουν τους πιστωτικούς όρους για τους μακροπρόθεσμους πελάτες τους κατά τη διάρκεια της ύφεσης», γράφουν.

Ταυτόχρονα το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι πως αναγνωρίζουν την αυξανόμενη απειλή ιστοσελίδων όπως το Facebook η Goggle, η Apple κλπ. για το τραπεζικό σύστημα! Οι μεγάλες αυτές εταιρίες τεχνολογίας, όπως λένε, θα αποτελέσουν σημαντικούς παράγοντες στον οικονομικό τομέα, είτε αυτό αρέσει στις τράπεζες, είτε όχι, οπότε καλά θα κάνουν να τις αποδεχθούν από τώρα, με προσοχή φυσικά!
Με λίγα λόγια, η πρόταση είναι, ότι η παροχή πρόσβασης στις τράπεζες, των πιο ιδιωτικών μας δεδομένων, θα δημιουργούσε μια οικεία σχέση (!), που θα επέτρεπε σε περισσότερους από εμάς να επωφεληθούμε από αυτήν τη διάθεση πληροφοριών που μας αφορούν. Πάντα για το καλό μας φυσικά!


Οι συγγραφείς αναγνωρίζουν ότι αυτό θα οδηγούσε σε τεράστιες ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο και την πολιτική απορρήτου, και αυτό ακριβώς μπορεί να κάνει αυτήν την ιδέα ανεφάρμοστη.

Στην πράξη

Οι ερευνητές επίσης δεν εξηγούν πώς ένα τέτοιο σύστημα θα λειτουργούσε στην πράξη. Θα επικοινωνούσε άμεσα το Facebook με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για παράδειγμα ή θα έπρεπε να συλλέξουμε και να παρέχουμε εμείς τα δεδομένα; Η ιδέα σίγουρα δε φαίνεται καλή σε πολλούς. Παρόλο που, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι αυτή η παρακολούθηση θα ήταν για το δικό μας καλό (παρέχοντας πρόσβαση σε περισσότερες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες), πραγματικό όφελος δε φαίνεται να υπάρχει για τους ανθρώπους. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα προτιμούσαν να διατηρήσουν το απόρρητό τους έναντι των οικονομικών πλεονεκτημάτων. Άραγε όμως ισχύει κάτι τέτοιο;

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ POINT SYSTEM ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

Οι πληροφορίες αυτές μας φέρουν στο μυαλό το σύστημα το οποίο ήδη εφαρμόζεται στην Κίνα, όπου η δυνατότητα να αξιολογείται η ζωή των Κινέζων σε δεκάδες πόλεις, έχει δοθεί ήδη στην τεχνολογία εδώ και χρόνια. Εφαρμογή που έχει εγκατασταθεί σε όλη την Κίνα, και όπως φαίνεται θα μπορούσε να εφαρμοστεί σε ολόκληρο τον κόσμο, αφού ακόμα και ο Σόρος έχει πει, πως η Κίνα παίζει καθοριστικό ρόλο στην νέα τάξη πραγμάτων, έχει αλλάξει πλέον τη ζωή πολλών πολιτών της Κίνας.

Πως λειτουργεί το σύστημα

Εκατομμύρια υπερσύγχρονες κάμερες παρακολουθούν τους πολίτες 24/7. Το χειρότερο είναι ότι όποιος πολίτης δεν είναι καλός και υπάκουος, βγαίνει εκτός κοινωνίας. Δεν έχει την δυνατότητα να ζει με αξιοπρέπεια, χάνει τα δικαιώματά του και τα παιδιά του (αν έχει) δεν μπορούν να πάνε σε καλό σχολείο. Κι όλα αυτά αν δεν καταφέρει να συμπληρώσει υψηλό σκορ βαθμολογίας από την περιήγηση στο διαδίκτυο και τις προτιμήσεις που φαίνεται να έχει μέσα από αυτό!

Δείτε το βίντεο από το sputnik που πραγματικά σπάει κόκκαλα:

Η πανδημία προαναγγέλλει ένα σκοτεινό μέλλον της τεχνολογικής ολοκληρωτικής κρατικής παρακολούθησης.

Οι υπεύθυνοι για την χάραξη της παγκόσμιας πολιτικής υποστηρίζουν μια «Μεγάλη Επανεκκίνηση» (Great Reset) με την πρόθεση να εγκαθιδρύσουν μια παγκόσμια τεχνοκρατική διακυβέρνηση

Αυτή η νέα παγκόσμια τάξη ψηφιακής τυραννίας συνοδεύεται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικού καταλογισμού, ένα point system συμπεριφοράς. Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας είναι η πρωτοπόρος αυτής της μεθόδου”, αυτά έχει γράψει ο Antony P. Mueller, Γερμανός καθηγητής οικονομικών, που προειδοποιεί για την εποχή που ανατέλλει κι έχει αναφερθεί σχετικά το el.gr ΕΔΩ.

Με δεδομένο ότι η μεγάλη επανεκκίνηση» του πλανήτη, η οποία έχει προαναγγελθεί για τον Μάιο, δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον πλανήτη, όπως φοβούνται αρκετοί, ακόμα και ο Guardian, σε έναν τεχνο-ολοκληρωτισμό, η σύνδεση με τις προτάσεις που φέρνουν κι εξετάζονται από τους ερευνητές μελέτης του ΔΝΤ είναι αναπόφευκτη. Είναι προτάσεις για ένα καλύτερο μέλλον ή για ένα μέλλον καταναγκασμού κι ελέγχου;

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί