ΔΥΠΑ: Έρχονται τα vouchers αγοράς βιβλίων – Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα

Αρχές Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ για την υποβολή αιτήσεων για τα vouchers αγοράς βιβλίων

Παράλληλα επισημαίνεται πως δικαιούχοι των παραπάνω voucher αναμένεται να είναι:

-Οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι των οποίων το ετήσιο εισόδημα δεν θα υπερβαίνει τα 30.000 ευρώ

-Οι μακροχρόνια άνεργοι των οποίων το ετήσιο εισόδημα:

θα είναι έως 16.000 ευρώ εάν είναι άγαμοι.
θα είναι έως 24.000 ευρώ αν είναι έγγαμοι. Το ποσό αυτό εκτιμάται πως θα είναι προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο ή αν είναι μονογονείς έως 27.000 ευρώ θα είναι προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ ανά τέκνο μετά το πρώτο.
-Οι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της ΔΥΠΑ με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας τουλάχιστον 3 μηνών.


Ωφελούμενοι του προγράμματος αναμένεται να είναι οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη τους αλλά και τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας άνω των 5 ετών, με την προϋπόθεση ότι είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη των ιδίων ή του άλλου γονέα.

Παράλληλα επισημαίνεται πως στα 25 ευρώ αναμένεται να είναι η αξία κάθε επιταγής για τον κάθε δικαιούχο και για κάθε ωφελούμενο .

Ποιοι θα εξαιρεθούν
Αίτηση για τις επιταγές αυτές δεν θα μπορούν να υποβάλλουν όσοι έχουν επιλεχθεί στο πρόγραμμα 2023 και δεν έχουν χρησιμοποιήσει τις επιταγές τους

Πάντως πάροχοι του προγράμματος θα είναι τα βιβλιοπωλεία και οι εκδοτικοί οίκοι οποιασδήποτε νομικής μορφής που έχουν νόμιμη άδεια λειτουργίας.

(με πληροφορίες από enikonomia. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί