• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ιταμή πρόκληση Μπαχτσελί: «Θα κόψουμε τα χέρια και τα πόδια σε όσους εποφθαλμιούν την Κωνσταντινούπολη»

Ιταμή πρόκληση Μπαχτσελί: «Θα κόψουμε τα χέρια και τα πόδια σε όσους εποφθαλμιούν την Κωνσταντινούπολη»

Άλλο ένα από τα πολλά «όνειρα» των Τούρκων...

Σε έναν ακόμη εθνικιστικό του παροξυσμό, ο ηγέτης του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης και κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, αναφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο των χθεσινών προκλητικών εκδηλώσεων για την Άλωση της Πόλης, ο Μπαχτσελί απείλησε πως οι Τούρκοι θα «κόψουν τα χέρια και τα πόδια σε όσους εποφθαλμιούν την Κωνσταντινούπολη»:

«Η Κωνσταντινούπολη είναι η πρωτεύουσα μιας αυτοκρατορίας που υπήρξε λίκνο πολλών πολιτισμών και πολλών καταπιεσμένων λαών, υπήρξε πηγή της αυτοκρατορίας.

Η βυζαντινή αυτοκρατορία ηττήθηκε στο Μαντζικέρτ και η Ανατολία έγινε τουρκική πατρίδα. Πιστεύω πως τα βυζαντινά υπολείμματα θα εξαλειφθούν και κανένα βρώμικο χέρι και καμία βρώμικη φιλοδοξία δεν θα επισκιάσει την κατάκτησή μας.

Αυτοί που λένε πως η τυραννία ξεκίνησε το 1453, αυτοί που εποφθαλμιούν την Κωνσταντινούπολη και θέλουν να την πυρπολήσουν και να στήσουν ενέδρες στα σχέδιά μας, θα τους κόψουμε τα χέρια και τα πόδια. Τα παιδιά των Τούρκων μουσουλμάνων θα κάνουν κομματάκια τα παιδιά του Βυζαντίου σε όλα τα μέτωπα και όλα τα επίπεδα»

(φωτο:screenshot)