Ουκρανοί ΚΡΑΤΗΣΑΝ Έλληνα ΠΟΛΙΤΗ! Τους πλήρωσε για να τον αφήσουν! Μα, δεν είμαστε ΣΥΜΜΑΧΟΙ;;; vid

ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΜΑ… Το Ελληνικό Προξενείο τον άφησε ΑΒΟΗΘΗΤΟ!!!

Έλληνας υπήκοος κρατήθηκε εδώ και τέσσερις μήνες στην Μαριούπολη, όπως μεταδίδει η Readovka.

Δεν του επετράπη να πάει σπίτι στο Ντονέτσκ (DPR). Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, που τον κράτησε για ανάκριση για μια μέρα, τον άφησε ελεύθερο μόνο αφού έλαβε δωροδοκία.

ΜΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Ο Έλληνας πολίτης Πέτρος Τζίφας , ο οποίος ζει στο Ντόνετσκ από το 2006 και επιστρέφει περιστασιακά στην Ελλάδα για δουλειά, είπε στον πολεμικό ανταποκριτή της Readovka, Igor Chekanov, πώς συνελήφθη και ανακρίθηκε αδικαιολόγητα από πράκτορες της Υπηρεσίας Ασφαλείας στην Μαριούπολη.

Το 2013, πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στο Ντονμπάς, ο Πέτρος και η σύζυγός του, με καταγωγή από την Ουκρανία που ζουν στο Ντόνετσκ, αποφάσισαν να μείνουν μόνιμα στην περιοχή. Κατά την διάρκεια της ζωής του στην Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, ο Πέτρος επισκεπτόταν τακτικά την Μαριούπολη! Όλα ήταν καλά μέχρι την τελευταία του επίσκεψη στην πόλη το 2018.

Φτάνοντας για άλλη μια φορά στην Μαριούπολη, ο Πέτρος και η οικογένειά του αντιμετώπισαν προβλήματα στα σημεία ελέγχου. Στελέχη των Ουκρανών ανέκριναν εξονυχιστικά τον Έλληνα πολίτη για την απασχόλησή του, μελέτησαν λεπτομερώς τα έγγραφά του και έλεγξαν και το κινητό του.

Η κάρτα του Πέτρου, την οποία έδειξε στο σημείο ελέγχου έδειχνε τον τόπο εργασίας του στο εργοστάσιο και είχε την σημαία της DPR. Οι υπάλληλοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τις απαντήσεις του Έλληνα πολίτη και τον έστειλαν σε δεύτερο σημείο ελέγχου και από εκεί στην Μαριούπολη, κατευθείαν στο κτίριο της Υπηρεσίας Ασφαλείας. Πέρασε όλη την ημέρα υπό ανάκριση, καθώς οι αξιωματικοί της Υπηρεσίας Ασφαλείας (SBU) τον υποπτεύονταν για συνεργασία με τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ο Πέτρος τους πλήρωσε περίπου 5 χιλιάδες εθνικά νομίσματα ως δωροδοκία για να τον αφήσουν ελεύθερο. Τα χρήματα έδωσε η πεθερά του άνδρα, που ισοδυναμούσε με ολόκληρη την σύνταξή της.

Ως αποτέλεσμα, η σύζυγός του και η πεθερά του κατάφεραν να φύγουν για το Ντονέτσκ, αλλά οι αστυνομικοί αρνήθηκαν να αφήσουν τον άνδρα να φύγει.

Ο Πέτρος ζήτησε βοήθεια στο ελληνικό προξενείο στην Μαριούπολη, αλλά του έσφιξαν μόνο τα χέρια, γράφουν οι Ρώσοι. Μόλις τέσσερις μήνες αργότερα ο Έλληνας υπήκοος επέστρεψε στο Ντόνετσκ, έχοντας ταξιδέψει στη Ρωσία μέσω Ελλάδας και από εκεί στο DPR.

scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί