• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σκοτεινός Μεσαίωνας! ΣΥΛΛΗΨΗ επιστήμονα!!! Η ομιλία του που δεν άρεσε, vid

Σκοτεινός Μεσαίωνας! ΣΥΛΛΗΨΗ επιστήμονα!!! Η ομιλία του που δεν άρεσε, vid

Έξαλλος ο δικηγόρος του: «Δίνεται η εντύπωση ότι υπάρχει σκοπιμότητα της φίμωσης του»...

Απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και παράνομη κρίνει την κράτηση του διακεκριμένου Επιδημιολόγου Δρ. Ελπιδοφόρου Σωτηριάδη από τις αστυνομικές Αρχές για περίοδο οκτώ ημερών, αναφορικά με την εκδήλωση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού με το πειραματικό εμβόλιο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, ο συνήγορος υπεράσπισης του επιστήμονα.

Ο γιατρός έχει συλληφθεί ως διοργανωτής της διαμαρτυρίας των ανεμβολίαστων, που προηγήθηκε της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό «Σίγμα», ωστόσο, κατά πολλούς, ενόχλησε, η επιστημονική ομιλία του, όπως θα δείτε παρακάτω.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης έλαβε πτυχίο Ιατρικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στην Επιδημιολογία και Διδακτορικό τίτλο στην Περιβαλλοντική Υγεία με εξειδίκευση στην Επαγγελματική Υγεία από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις Η.Π.Α. απέκτησε επίσης την ειδικότητα της Προληπτικής Ιατρικής μετά από κλινική άσκηση σε νοσοκομεία της Βοστώνης. Επιπλέον, εκπαιδεύτηκε στην ιατρική και επιδημιολογική έρευνα των καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, ενώ ολοκλήρωσε κλινική εξειδίκευση στην Ιατρική της Εργασίας στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, ο Δρ. Σωτηριάδης εργάστηκε ως συντονιστής επιτήρησης της Δημόσιας Υγείας και Ταξιδιωτικής Ιατρικής στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Από το 2005 μέχρι και το 2018 εργάστηκε στην Κύπρο ως Ιατρός Εργασίας–Eπιδημιολόγος και ως επιστημονικός συνεργάτης σε διάφορους οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένου του Αμερικανικού Ιατρικού Κέντρου, του Αρεταίειου Νοσοκομείου, του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, καθώς και άλλων οργανισμών. Παράλληλα, συμμετείχε ενεργά στην κλινική και επιδημιολογική έρευνα και έχει δεκάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά σε θέματα επαγγελματικής υγείας, επιδημιολογίας και δημόσιας υγείας.

Σε ό,τι αφορά στην διδακτική εμπειρία του, έχει διδάξει Επαγγελματική Υγεία στη Νοσηλευτική Σχολή του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Πανεπιστημίου Frederick, Επιδημιολογία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δημόσια Υγεία στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Διοίκηση Μονάδων Υγείας” του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, καθώς και Περιβαλλοντική Επιδημιολογία σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Από το 2019 είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κολλεγίου Ιατρικής και Επιστημών Υγείας του Ομοσπονδιακού Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ενώ από το ερχόμενο καλοκαίρι αναλαμβάνει καθήκοντα ως Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου μετά την πρόσφατη εκλογή του.

Μάλιστα ο κύριος Σωτηριάδης ήταν διορισμένος δύο φορές από το Υπουργικό Συμβούλιο, ως μέλος του Ιατρικού Συμβουλίου με θητεία μέχρι το 2022 και ως μέλος του Συμβουλίου Τροφίμων με θητεία μέχρι το 2023, υπηρετώντας αμισθί στις δύο θέσεις για τις οποίες διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ

Ο συνήγορός του αναφέρει πως ο πελάτης του ουδεμία σχέση έχει με την διοργάνωση της εκδήλωσης έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στον τηλεοπτικό σταθμό “Sigma”, τα οποία ο ίδιος καταδίκασε αυθημερόν με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Facebook.

“Η εντύπωση που δίδεται στον απλό κόσμο που παρακολουθεί είναι ότι υπάρχει σκοπιμότητα της φίμωσης του, διότι εκφράζει διαφορετική άποψη. Υπό τις περιστάσεις και τον τρόπο που έγινε, ότι δηλαδή ένας επιστήμονας παρευρίσκεται σε μια εκδήλωση και μιλά για τις απόψεις και τα πιστεύω του, για την διαφωνία του για τον χειρισμό του κράτους, δίνει την εντύπωση προσπάθειας φίμωσης του, κάτι που δεν είναι ωραίο ούτε και για το κράτος μας.”

Yποστήριξε ότι ο Επιδημιολόγος έλαβε πρόσκληση για να συμμετάσχει ως ομιλητής στην εκδήλωση, στην οποία ανταποκρίθηκε την υστάτη και αφού είχαν συγκεντρωθεί οι χιλιάδες των πολιτών έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο κύριος Σωτηριάδης απηύθυνε μήνυμα ενότητας στο συγκεντρωμένο πλήθος, διατύπωσε τις γνωστές του απόψεις κατά του πειραματικού εμβολιασμού για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και τάχθηκε εναντίον των απαγορευτικών και περιοριστικών μέτρων που επιβάλλει η κυβέρνηση. Τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο συλληφθέντας επιδημιολόγος δεν υποκίνησε τους πολίτες να προβούν σε οποιαδήποτε επεισόδια ή στην διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος. 

Ο δικηγόρος ανέφερε ότι ο κύριος Σωτηριάδης δεν έχει ουδεμία διασύνδεση με οποιαδήποτε εγκληματική ενέργεια και δεν απεικονίζεται σε κανένα βίντεο που καταδεικνύουν τα βίαια επεισόδια στον “Δία” και στο Προεδρικό. 

«Ακόμη και να ήταν ο διοργανωτής δεν τίθεται θέμα εγκλήματος για την εκδήλωση και δεν υποκίνησε κανένα για να κάμει οτιδήποτε. Δεν είναι προς το συμφέρον της κυβέρνησης να αφήνει τα πράγματα να εξελίσσονται με τέτοιο τρόπο γιατί χάνει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του στο κράτος και τον Κανόνα Δικαίου», σημείωσε.

Ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης έχει εκδώσει επιστημονικές εκθέσεις αναφορικά με αγωγές πολιτών που χειρίζεται ο συνήγορός του κατά των περιοριστικών μέτρων, της διενέργειας rapid test σε μαθητές και του υποχρεωτικού Safepass και προγραμματίζεται να κληθεί ως επιστημονικός μάρτυρας στις δικαστικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν. 

«Ένα άτομο που είναι επιστήμονας και βλέπει ότι διώκεται επειδή μίλησε, με ποιο θάρρος θα δώσει μαρτυρία σε μια αστική υπόθεση όταν ξέρει ότι θα καταδιωχθεί πάλι; Αυτό δημιουργεί και πρόβλημα στο σύστημα απονομής δικαιοσύνης», κατέληξε ο συνήγορός του.

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ

Στην ομιλία του που μάλλον ενόχλησε, ο επιστήμων δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Τα νέα μέτρα της κυβέρνησης είναι απαράδεκτα. Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον έλεγχο της επιδημίας. Ακόμα και τα μικρά παιδιά καταλαβαίνουν πως η κυβέρνηση εκβιάζει τους πολίτες για να τους υποχρεώσει να κάνουν ένα εμβόλιο είτε το θέλουν είτε όχι.

Ένα εμβόλιο, για το οποίο η κυβέρνηση του Ισραήλ ότι δεν προσφέρει ικανοποιητική προστασία σε σχέση με την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ»

Δείτε την ομιλία, η οποία, σύμφωνα με την πλευρά του κ. Σωτηριάδη είναι η πραγματική αιτία σύλληψής του: