• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καταιγιστικές εξελίξεις μετά από αποκάλυψη της κρητικής τηλεόρασης – Τα προφητικά λόγια Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταιγιστικές εξελίξεις μετά από αποκάλυψη της κρητικής τηλεόρασης – Τα προφητικά λόγια Μητσοτάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αθήνα δεν δείχνει αισιόδοξη παρά την τηλεφωνική επικοινωνία...

Στον απόηχο των αποκαλύψεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΚΡΗΤΗ TV», για θερμό επεισόδιο με γαλλικά αλλά τελικά και ιταλικά πλοία νότια της Κρήτης σε αποστολή του ΝΑΤΟ, οι εξελίξεις στην Μεσόγειο είναι καταιγιστικές, καθώς μετά την Γαλλία και η Ιταλία αρχίζει να έχει προβληματισμούς με την Τουρκία, η οποία συνομιλεί ξανά με την Ελλάδα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ένταση θα μειωθεί.

«Θεωρώ πως η Τουρκία παίζει επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στην διάσκεψη του Βερολίνου», είχε σημειώσει ο Γάλλος Πρόεδρος, Μακρόν, αναφερόμενος στην διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για την Λιβύη, ο οποίος μάλιστα κατηγόρησε το ΝΑΤΟ πως είναι «εγκεφαλικά νεκρό», λόγω της αδρανούς στάσης που κρατά και η οποία ευνοεί την Άγκυρα.

Αλλά και η Ιταλία, της οποίας η ηγεσία έδειχνε να έρχεται κοντά με την γείτονα, μετά το «θερμό επεισόδιο», στο οποίο συμμετείχε τελικά και ιταλικό πλοίο, βγήκε να διαμαρτυρηθεί, έστω με έμμεσο τρόπο, για την τουρκική δραστηριότητα στην Λιβύη.

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εξωτερικών της Ρώμης δήλωσε:

«Η κατάσταση στην Λιβύη μας ανησυχεί. Θεωρούμε ότι η επιχείρηση για την κατάληψη της Σύρτης μπορεί να οδηγήσει σε νέες συγκρούσεις. Η Ιταλία έχει ήδη στείλει μήνυμα μετριοπάθειας».

Σημειώνεται πως η Τουρκία επιδιώκει την κατάληψη της Σύρτης, καθώς συνιστά περιοχή κλειδί στον δρόμο προς την Βεγγάζη.

Όλα αυτά την ώρα που ο Ερντογάν επικοινώνησε με τον Κ.Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση πάντως ρίχνει τους τόνους της υπεραισιοδοξίας μετά την συνομιλία των δύο αρχηγών, καθώς η Τουρκία δείχνει να έχει πάρει τις αποφάσεις της. Τουλάχιστον υπό την παρούσα ηγεσία.

Άλλωστε, καθόλου τυχαία δεν ήταν τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό “Star”, τα οποία ήταν τελικά προφητικά: «Είμαστε σίγουροι για το δίκαιό μας και η Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση. Δεν θα έπρεπε να είναι θέμα αν και πώς θα μιλήσει ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο – δεν θα έπρεπε να είναι είδηση. Πώς θα μιλάμε για ζητήματα, όπως, π.χ. η πανδημία. Δεν σημαίνει ότι επειδή μπορεί να υπάρχει μια επικοινωνία, πρέπει σώνει και καλά να λύσουμε όλα τα ζητήματα με τα οποία διαφωνούμε…Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας».