• Αρχική
  • Άρθρα
  • Τι είχε δηλώσει ο Περιφερειάρχης Αιγαίου τον Νοέμβριο – Ποια η συμφωνία με την Τουρκία επί ΣΥΡΙΖΑ

Τι είχε δηλώσει ο Περιφερειάρχης Αιγαίου τον Νοέμβριο – Ποια η συμφωνία με την Τουρκία επί ΣΥΡΙΖΑ

Ανάρτηση του Περιφερειάρχη Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, η οποία έγινε στις 6. Νοεμβρίου του 2019, προκαλεί μεγάλη συζήτηση σήμερα,

όπως και η αναφορά σε συμφωνία Τουρκίας-ΕΕ επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό γιατί, ο κ. Περιφερειάρχης, ενώ σήμερα αντιδρά στο σχέδιο της κλειστής δομής στα νησιά, πριν από περίπου 4 μήνες, τασσόταν υπέρ αυτής.

Συγκεκριμένα είχε γράψει:

«Διεκδικούμε (με βάσιμες ελπίδες) για τη Λέσβο την δημιουργία μιας ΚΛΕΙΣΤΗΣ δομής για περιορισμένο αριθμό μεταναστών σε θέση εκτός κατοικημένων περιοχών με ταυτόχρονη πλήρη εκκένωση του ΚΥΤ Μόριας και κατανομή των υπολοίπων στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το ίδιο και για την Χίο και την Σάμο (Τετάρτη 06.11.2019)».

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση περιλαμβάνει στα επιχειρήματα της, για την κλειστή δομή, την συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας, η οποία υπεγράφη επί ΣΥΡΙΖΑ.

Η Άγκυρα θεωρεί ότι της επιτρέπεται να μην δέχεται επαναπροωθήσεις από την ενδοχώρα, αλλά μόνο από τα νησιά. Αυτό σημαίνει ότι, εάν οι νέες αφίξεις μεταφέρονταν στην ενδοχώρα, η Τουρκία δεν θα δεχόταν καμία επιστροφή και όλοι θα μείνουν στην Ελλάδα.

 Παράλληλα οι σημερινές άναρχες δομές φιλοξενούν 4πλάσσιο αριθμό μεταναστών και προσφύγων σε σχέση με τα νέα κλειστά, σύμφωνα με την κυβέρνηση, κέντρα που θα δημιουργηθούν.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει καλέσει στο γραφείο του στις πέντε σήμερα το απόγευμα τους αντιπεριφερειάρχες Βορείου Αιγαίου και τους δημάρχους Λέσβου, Χίου και Σάμου -ο περιφερειάρχης έθεσε τον εαυτό του εκτός κάδρου μετά την χθεσινή ακραία και προσβλητική συμπεριφορά του- προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, κάτι που πρέπει να συμβεί άμεσα.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI