• Αρχική
  • Άρθρα
  • Στο κατεστραμμένο από τη φωτιά ΚΥΤ της Μόριας ο γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μ. Λογοθέτης

Στο κατεστραμμένο από τη φωτιά ΚΥΤ της Μόριας ο γγ Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μ. Λογοθέτης

Το κατεστραμμένο από τη φωτιά της 9ης Σεπτεμβρίου ΚΥΤ της Μόριας επισκέφθηκαν ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Μάνος Λογοθέτης με τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη.

Κατά την επίσκεψη ελέγχθηκε διεξοδικά η περιοχή και συζητήθηκαν τόσο ο άμεσος και ολοκληρωτικός καθαρισμός ,όχι μόνο του πρώην ΚΥΤ αλλά και της ευρύτερης περιοχής, από τα απορρίμματα και τα απόβλητα που είχαν συσσωρευθεί από την διαμονή χιλιάδων αιτούντων άσυλο και την καταστροφή της δομής. Συζητήθηκε επίσης και η αποκατάσταση από τις ζημιές όλων των ιδιοκτησιών.

Επίσης συζητήθηκε η διαδικασία εύρεσης της καλύτερης δυνατής λύσης, ώστε να αποκατασταθεί περιβαλλοντικά ο χώρος και να αξιοποιηθεί αυτός κατάλληλα προς όφελος των δημοτών.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Μόριας και Παναγιούδας, οι οποίοι ζήτησαν και έλαβαν τη δέσμευση της Πολιτείας, μέσω του ειδικού γραμματέα Συντονισμού Εμπλεκομένων Φορέων, Ευάγγελου Κωνσταντίνου, ότι οι αποζημιώσεις σε κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής, που επλήγησαν από τα γεγονότα του τελευταίου μήνα, θα δοθούν το συντομότερο δυνατό.

(φωτο:screenshot)