• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ένταση στα σύνορα: Κύμα «προσφύγων» συρρέει στον Έβρο – Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένταση στα σύνορα: Κύμα «προσφύγων» συρρέει στον Έβρο – Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές (ΒΙΝΤΕΟ)

Ήδη τα ελληνοτουρκικά σύνορα έχουν τεθεί σε ύψιστο πλαίσιο επιφυλακής.

Διεκόπη η λειτουργία του τελωνείου των Καστανέων Έβρου.

Εικόνες Ειδομένης ζει τις τελευταίες ώρες ο Έβρος, ιδιαίτερα οι περιοχές που βρίσκονται μία ανάσα από τα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κλείσιμο του συγκεκριμένου συνοριακού σημείου διέλευσης πραγματοποιήθηκε λόγω της συγκέντρωσης, από την τουρκική πλευρά, σημαντικού αριθμού ατόμων αλλοδαπών με πρόθεση να εισέλθουν στη χώρα.

Στο σημείο βρίσκονται από νωρίς ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες σταδιακά αναμένεται να ενισχυθούν προκειμένου να διασφαλιστεί η αποτροπή ανεξέλεγκτης εισόδου ατόμων στο ελληνικό έδαφος.

«Δεν θα εισέλθουν στη χώρα. Είναι παράνομοι μετανάστες, δεν θα τους αφήσουμε να εισέλθουν», δήλωσε κυβερνητικός αξιωματούχο στο πρακτορείο Reuters πριν από λίγη ώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της τελευταίας στιγμής μικροεπεισόδια εκτυλίσσονται μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αλλοδαπών που επιχειρούν κατά διαστήματα να περάσουν τα σύνορα.

Παράλληλα ελικόπτερα της αστυνομίας πετάνε συνεχώς πάνω από την περιοχή δίνοντας σε πραγματικό χρόνο αναφορά για το μέγεθος των μεταναστευτικών κυμάτων.

Ήδη εκατοντάδες μετανάστες , στην συντριπτική τους πλειοψηφία άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας, έχουν συγκεντρωθεί ακριβώς έξω από την πύλη του τελωνείου στις Καστανιές ανάβοντας φωτιές.

Οι εικόνες που μας μεταφέρει η κάμερα του Sputniknews είναι ενδεικτικές:

Υπενθυμίζεται πως στον Έβρο βρίσκεται σήμερα ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, στο πλαίσιο των αποφάσεων της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων επιτήρησης των συνόρων για την αποτροπή νέων κυμάτων προσφύγων-μεταναστών, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία.

(φωτο:eurokinissi)