• Αρχική
  • Άρθρα
  • Παγκόσμια υπόκλιση για την ομορφότερη χώρα του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Παγκόσμια υπόκλιση για την ομορφότερη χώρα του κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Ξακουστή η Ελλάδα στα πέρατα της γης…

Και για την ιστορία της αλλά και για τα νησιά και τις θάλασσές της!

Οι υπέροχες παραλίες και τα παραθαλάσσια μέρη της, τα οποία φιλοξενούν ανθρώπους από όλον τον κόσμο.

Συχνά μάλιστα οι ελληνικές παραλίες συγκαταλέγονται σε λίστες διεθνών οργανισμών και ταξιδιωτικών περιοδικών ή ιστοσελίδων με τις καλύτερες του κόσμου, της Ευρώπης ή της Μεσογείου.

Με 497 βραβευμένες ακτές, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη, η Ελλάδα κατέχει την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 47 χώρες.

Δείτε έξι περιοχές, που έχουν φιλοξενηθεί επανειλημμένως σε τέτοιους καταλόγους και οι οποίες θα μπορούσαν από μόνες τους να είναι οι πέντε καλύτερες παραλίες στον κόσμο!

Μπάλος, Κρήτη

Το τοπίο κόβει την ανάσα. Προσπάθησε να προσεγγίσεις τον Μπάλο από την ξηρά και θα ξετρελαθείς!

Στη λιμνοθάλασσα του Μπάλου συναντά κανείς όλες τις αποχρώσεις του μπλε. Ο Μπάλος βρίσκεται στη νοτιοδυτική άκρη των Χανίων, στην Κρήτη και εκτός από την ξηρά, μπορούν οι επισκέπτες να τον προσεγγίσουν με καραβάκι από την Κίσσαμο.

Μύρτος, Κεφαλονιά

Ένα άγριο τοπίο του «ηγεμόνα» Μύρτου! Τον έχουν ανακηρύξει μεταξύ των πιο όμορφων παραλιών της Μεσογείου πάρα πολλές φορές. Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος φτάνει μέχρι τον διαμορφωμένο ως πάρκινγκ χώρο και έτσι η πρόσβαση στην παραλία αυτή είναι πολύ εύκολη.

Πόρτο Κατσίκι, Λευκάδα

Βρίσκεται στη νοτιοδυτική ακτή της Λευκάδας. Για να την προσεγγίσουν οι επισκέπτες της χρειάζεται να κατέβουν περί τα 100 σκαλοπάτια, σκαλισμένα στην πλαγιά του βουνού.

Αξίζει τον κόπο και παρέα σας κρατά η μαγευτική θέα και η βουτιά ύστερα στα καταγάλανα νερά του Ιονίου.

Ναυάγιο, Ζάκυνθος

Το πασίγνωστο ναυαγισμένο πλοίο που… αποθεώνει την εμπειρία της επίσκεψης σε αυτή την παραλία της Ζακύνθου! Το Ναυάγιο είναι ξακουστό στα πέρατα του κόσμου και είναι μια από τις πιο διάσημες παραλίες της Ελλάδας. Το λόγια περισσεύουν.

Ελαφόνησος

Ένα  μικρό νησάκι που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο της Πελοποννήσου, απέναντι από τη Νεάπολη Λακωνίας. Είναι γνωστή για την τεράστια αμμώδη παραλία της, την παραλία του Σίμου, που διαθέτει ένα από τα καλύτερα κάμπινγκ στην Ελλάδα και το καλοκαίρι πλημμυρίζει από κόσμο.

Χαλκιδική

Σαν την Χαλκιδική δεν έχει…

Η Telegraph έχει χαρακτηρίσει τη Χαλκιδική ως “το καλύτερα κρυμμένο μυστικό της Ελλάδας”, σε αφιέρωμα που είχε κάνει πέρυσι και πρότεινε στους Βρετανούς να απαρνηθούν τα νησιά της χώρας μας, για αυτή τη γωνιά της γης.

Όλες οι παραλίες εκεί είναι υπέροχες!