Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ ξεκινώντας την ομιλία του λέγοντας ότι εμείς δεν έχουμε δυσκολία να γεμίζουμε χώρους και να είμαστε και στην ώρα μας.
Αναφερόμενος στην ομιλία Τσίπρα στα Χανιά λέγοντας ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άργησε να μιλήσει καθώς η πλατεία ήταν άδεια.
Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι όλοι αναγνωρίζουν ότι 4 χρόνια θεμελιώνεται η χώρα που θέλουμε.
Η αναγέννηση της χώρας, πρόσθεσε, θα ολοκληρωθεί κατακτώντας την θέση που μας αξίζει στην Ευρώπη.
«Σε αυτές τις εκλογές θα πούμε όχι σε μια δεύτερη φορά στην συμφορά και ναι στην δεύτερη φορά εντολή στην προκοπή».
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ακόμα ότι για να φτάσουμε ως εδώ περάσαμε από αλλεπάλληλες δυσκολίες με τις μεταναστευτικές ροές στον Έβρο και στο Αιγαίο και την πανδημία, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την ενεργειακή και οικονομική κρίση.
«Χριστιανοί και μουσουλμάνοι ζουν κάτω από την ομπρέλα του Έλληνα πολίτη είπε και δεν πρέπει να δηλητηριάζονται κάποιοι με μύθους γύρω από την θρησκευτική μειονότητα της Θράκης»
Και συνέχισε: Δεν υπάρχει πολίτης που να θέλει να γίνει εργαλείο σκοπιμοτήτων. Η ιστορία δεν παραχαράσσεται ούτε βάφοντας τον χάρτη με κόκκινο χρώμα περιοχές που είναι γαλάζιες. Δεν γίνεται όταν ευχαριστείς μια χώρα που βοήθησε στους σεισμούς να προκαλείς.
(θυμηθείτε εδώ το προεκλογικό σποτ Ερντογάν)
«Είμαστε συνεπείς όχι αφελείς. Στην κάθε επιθετικότητα απαντάμε με ετοιμότητα δεν κάνουμε διάλογο με το παράλογο. Η βασική μας διαφορά είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο αλλά είμαστε απρόθυμοι να δεχτούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Η άλλη όχθη του Αιγαίου να φανεί προσεκτική στις λέξεις της και αληθινή στις προθέσεις της», ανέφερε ακόμα ο πρωθυπουργός.
(με πληροφορίες από newsbeast. gr / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid
- Η Πολωνία παρασύρεται όπως και η Ουκρανία – Επικίνδυνες εξελίξεις με επίκεντρο την Βαλτική









