επικαλούμενος δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων σχετικά με την ύπαρξη παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού από τον ΕΟΔΥ.
Όπως τονίζει ο κ. Κριθαρίδης, όσα αποκαλύπτουν σήμερα οι κυριακάτικες εφημερίδες “Βήμα” και “Δημοκρατία” είναι εξαιρετικά σοβαρά και η Κυβέρνηση πρέπει να δώσει άμεσα εξηγήσεις.
Είναι δυνατόν, προσθέτει, «η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να λάμβανε πλασματικά στοιχεία από τον ΕΟΔΥ; Είναι δυνατόν να έχει δημιουργηθεί ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής και ελέγχου των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ; Μήπως για αυτόν ακριβώς τον λόγο ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας εξυμνούσε την Τετάρτη αίφνης τον ΕΟΔΥ;»
Ο εκπρόσωπος του Μέρα 25 εκτιμά ότι «είναι αδιανόητα τα όσα αποκαλύπτονται και οι ευθύνες του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης συλλογικά, τεράστιες». Ζητά, «άμεσα να υπάρξει δημόσια πρόσβαση και διαφάνεια σε όλα τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ και να δημοσιεύονται όλα τα πρακτικά τόσο των υπηρεσιακών επιτροπών, όσο και των επιστημονικών».
Τέλος, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει να εργαλειοποιεί τους επιστήμονες και τους επίσημους οργανισμούς υγείας της χώρας, εν μέσω κιόλας δεύτερου κύματος πανδημίας».
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σκληρό ΒΙΝΤΕΟ από Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οδηγός μηχανής «καρφώνεται» σε φορτηγό
- Δολοφονία Τσάρλι Κερκ: Το μήνυμα Βανς προς τους δεξιούς Αμερικανούς
- Συνελήφθη στην Αθήνα καταζητούμενος από την Interpol Σερβίας
- Κλιματικό αφήγημα: Δεν τα βρίσκουν ούτε για το 2040 οι διεθνιστές
- Παρανοϊκό αίτημα από τη νατοϊκή Πολωνία: «Θέλουμε πυρηνικά όπλα»
- Από τραχανά με σταφύλι μέχρι μπουγάτσα με… σύκα και κρασί – Η γιορτή στον αμπελώνα Θεσσαλονίκης
- Θεσσαλονίκη: Μετέτρεψε τον δρόμο σε αγωνιστική πίστα – Συνελήφθη 23χρονος οδηγός μηχανής
- Στη φυλακή για τους εμπρησμούς στον Υμηττό ο 32χρονος Παλαιστίνιος – Είπε ότι έχει ακουστά τον ISIS
- Kαμπανάκι από την ΤτΕ: Αυξήθηκαν στα 79 δισ. ευρώ τα “κόκκινα δάνεια” που διαχειρίζονται οι servicers
- Κυβέρνηση: «Στη Θεσσαλονίκη, για πρώτη φορά γίνονται έργα, τα οποία ολοκληρώνονται σε χρονοδιαγράμματα»
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΕΔΕ

ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ

ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΜΕΤΡΟ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΚΑΙΡΟΣ
