• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη και Ν.Τραμπ – Εικόνα μέσα από τον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Κ.Μητσοτάκη και Ν.Τραμπ – Εικόνα μέσα από τον Λευκό Οίκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι ειπώθηκε για την Τουρκία...

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο…

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη, η οποία ήταν ντυμένη στα μαύρα, έφθασε λίγα λεπτά μετά τις 9 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) στον Λευκό Οίκο, όπου τους υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια.

Λίγο αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Αμερικανός Πρόεδρος είχαν διμερή συνάντηση και στη συνέχεια ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Στην συνάντηση από αμερικανικής πλευράς έδωσαν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και οι υπουργοί Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και Εμπορίου Γουίλμπουρ Ρος.

Ο πρωθυπουργός επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο σε μια συγκυρία που, η Τουρκία απειλεί την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

«Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι τη σημασία της Ελλάδας. Είναι τιμή μου να έχω εδώ τον Ελληνα πρωθυπουργό και την πρώτη κυρία της Ελλάδας, γιατί έχουμε καταπληκτική σχέση. Η Ελλάδα και η ανάκαμψή της είναι μια τεράστια επιτυχία», είπε ο κ.Τραμπ υποδεχόμενος το ζεύγος Μητσοτάκη.

Από την πλευρά του  ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης προκαλεί αποσταθεροποίηση στην περιοχή, ζητώντας στήριξη των ελληνικών θέσεων από τις ΗΠΑ.  Παράλληλα, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προχωρούμε στην αναβάθμιση των F-16 και όταν τα οικονομικά το επιτρέψουν υπάρχει ενδιαφέρον για τα F-35.

Συμπλήρωσε πως η Ελλάδα θα είναι πάντα ένας πολύτιμος σύμμαχος σε έναν πολύπλοκο κόσμο.

Σημειώνεται πως, όπως ήταν αναμενόμενο εξαιτίας των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, το ενδιαφέρον των ξένων δημοσιογράφων κινήθηκε γύρω από τη δολοφονία Σουλεϊμανί και την παραπομπή του Ντ. Τραμπ, ενώ αποφασίστηκε να μην υπάρξει κοινή συνέντευξη τύπου.

φωτο eurokinissi