• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΕνΔΕ: Καταπέλτης κατά Τσιάρα! Κίνδυνος για την Δικαιοσύνη – Απαξιώνει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς

ΕνΔΕ: Καταπέλτης κατά Τσιάρα! Κίνδυνος για την Δικαιοσύνη – Απαξιώνει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς

«Η Ελλάδα κινδυνεύει να ενταχθεί στις χώρες που συστηματικά παραβιάζουν βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου»...

Νέα πυρά κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο προωθεί την καταστροφική «υποχρεωτική συνεπιμέλεια, εξαπολύει με μία ιδιαιτέρως αιχμηρή ανακοίνωση η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕνΔΕ).

Αφορμή στάθηκε η μη πρόσκληση των Δικαστικών Ενώσεων στη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο για την διαδικασία επαναλειτουργίας των δικαστηρίων και τον σχεδιασμό για τις επανασυζητήσεις υποθέσεων και στην οποία είχαν κληθεί όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων, Δικαστικών Υπαλλήλων.

«Για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τους Δικαστικούς Λειτουργούς όλης της χώρας, το Υπουργείο θεώρησε ότι δεν πρέπει να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις θέσεις τους» σημειώνει η ΕνΔΕ. Ταυτόχρονα, υπογραμμίζει πως θα συνεχίσει να αναδεικνύει την θεσμική αυτή προσβολή και μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της από τον υπουργό Δικαιοσύνης στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα.

«Με τον κίνδυνο η Ελλάδα να ενταχθεί στις χώρες που συστηματικά παραβιάζουν βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου», όπως επισημαίνει.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Η προκλητική στάση του Υπουργείου Δικαιοσύνης απέναντι στις Δικαστικές Ενώσεις συνεχίζεται”

“Μετά την προχθεσινή επιστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία γίνεται λόγος για παραβίαση των αρχών του Κράτους Δικαίου από τη μη πρόσκληση των Δικαστικών Ενώσεων σε νομοθετικές μεταβολές που τους αφορούν, το Υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθεί να απαξιώνει τους Δικαστικούς και Εισαγγελικούς λειτουργούς της Χώρας. Σε χθεσινή σύσκεψη που αφορούσε την διαδικασία επαναλειτουργίας των Δικαστηρίων και τον σχεδιασμό για τις επανασυζητήσεις των υποθέσεων που ματαιώθηκαν, κλήθηκαν όλοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων, Δικαστικών Υπαλλήλων πλην των Δικαστικών Ενώσεων.

Για ένα ζήτημα που αφορά άμεσα τους Δικαστικούς Λειτουργούς όλης της χώρας, το Υπουργείο θεώρησε ότι δεν πρέπει να ενημερωθούν και να καταθέσουν τις θέσεις τους, ενώ γνωρίζει ότι οι Δικαστικές Ενώσεις έχουν Συνταγματική κατοχύρωση, εκφράζουν το σύνολο του Δικαστικού Σώματος και αποτελούν τους μοναδικούς εκφραστές της βούλησής του. Είναι πλέον προφανές ότι πρόκειται για μεθοδευμένο σχέδιο παραγκωνισμού και απαξίωσης των αιρετών εκπροσώπων του Δικαστικού Σώματος.

Η θεσμική αυτή προσβολή και μείωση του κύρους της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της από τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα αναδεικνύεται συνεχώς από την Ένωσή μας στα διεθνή και ευρωπαϊκά όργανα με τον κίνδυνο η Ελλάδα να ενταχθεί στις χώρες που συστηματικά παραβιάζουν βασικές αρχές του Κράτους Δικαίου. Ζητούμε άλλη μία φορά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού και την επίλυση του σοβαρού προβλήματος που έχει δημιουργηθεί”.

Με dikastiko. gr

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.