Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τον EastMed

Ιδέες και πολιτικές που στην πράξη μπορούν να βάλουν τη χώρα σε περιπέτειες.

Αίσθηση αναμένεται να προκαλέσει η τοποθέτηση στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κατασκευής του αγωγού EastMed που θα ξεκινάει από τα χωρικά ύδατα του Ισραήλ και θα καταλήγει στην Ιταλία.

Ελλάδα και Κύπρος έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωγό που ακυρώνει στην πράξη τα μεγαλεπίβολα σχέδια της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Με αφορμή τις χθεσινές υπογραφές στην Αθήνα, ο καθηγητής Αντώνης Λιάκος, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε μία διαφορετική άποψη.

Ο ίδιος , δηλώνοντας πως «Ελλάδα και Τουρκία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί», επέκρινε μέσω Facebook όσους (ακόμη και μέσα από την παράταξή του) υποστηρίζουν την κατασκευή του αγωγού, τονίζοντας τα παρακάτω:

«Φοβάμαι ότι η σημερινή μέρα της υπογραφής του αγωγού East-Med θα αποδειχθεί μοιραία. Πρέπει να απευχηθούμε την πραγματοποίησή του. Με την συμφωνία των πολιτικών δυνάμεων στην υλοποίησή του, ακούγεται ως αιρετική και περιθωριακή φωνή κάθε αντίθετη άποψη, που λέει ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί η Τουρκία από τα όποια κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, ότι είναι έωλη και τυχοδιωκτική η συμμαχία Ελλάδας-Κύπρου (που έχει ιδιαίτερες ευθύνες)-Ισραήλ και Αιγύπτου, και ότι μπλέκουμε σε διαμάχες που η Ελλάδα, δεν μπορεί να ελέγξει.

Επιτρέψτε μου, αλλά τη θεωρώ πολιτική αυτοχειριασμού. Ελλάδα και Τουρκία, και από τη γεωγραφία και από την ιστορία είναι καταδικασμένες να ζουν μαζί, να διαπραγματεύονται, να λύνουν τις διαφορές τους και να συνεργάζονται. Όχι να βγάζει η μία τα μάτια της άλλης. Οπότε το έκαναν το πλήρωσαν ακριβά εκατέρωθεν».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί