Μία εικόνα-χίλιες λέξεις

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε προχωρήσει σε δηλώσεις με τις οποίες ανέφερε για ακόμα μία φορά την κλασσική θέση Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων ότι:

“Η Ελλάδα είναι ένας πυλώνας σταθερότητας”

Αναρωτιέται τελικά κανείς σε τι μετριέται η πραγματική ισχύς καθώς ένας πυλώνας συνήθως χτίζεται από κάποιους εργάτες καθ’ υπόδειξη των σχεδίων που έχει υποβάλει ο μηχανικός ή η ομάδα μηχανικών που σχεδίασε το κτίριο.

Η εικόνα του άρθρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στο βάθος αριστερά μπορεί να περνά απαρατήρητη ή και ακόμα και αδιάφορη για πολλούς αλλά η ουσία είναι ότι κατά βάθος, αν υπολόγιζαν οι Σύμμαχοι παραπάνω τη χώρα, δε θα ήταν σε θέση τόσο πίσω εν συγκρίσει με άλλες χώρες. Γιατί αυτή είναι η μοίρα των πυλώνων, οι εργάτες και οι μηχανικοί που τους σχεδίασαν φαίνονται πρώτοι.

Στην περίπτωσή μας, δεν είναι  φταίξιμο των υπολοίπων όταν είμαστε επιδεικτικά εκτός των δράσεων της συμμαχίας σε καίριους τομείς, μη αποστέλλοντας κόσμο σε αποστολές σε μάχιμες θέσεις  ή πλοία σε μακρινές θάλασσες έστω για την απαραίτητη επίδειξη σημαίας. Όταν λοιπόν βρίσκεσαι πίσω στην πραγματικότητα, τότε θα βρίσκεσαι πίσω ακόμα και στις φωτογραφήσεις όπως αυτή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί