Επιστροφή στην τηλεκπαίδευση για Γυμνάσια και Λύκεια – Κανονικά θα ανοίξουν τα Δημοτικά

Το δεύτερο lockdown εξαιτίας της έξαρσης της νόσου COVID-19 έχει τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο (07/11) και έτσι επηρεάζεται η λειτουργία των σχολείων.

Πώς θα λειτουργήσουν τα γυμνάσια και τα λύκεια με την τηλεκπαίδευση
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, την Πέμπτη (05/11), τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή τα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα χρησιμοποιήσουν την τηλεκπαίδευση.

Μεταξύ άλλων, ο Μητσοτάκης τόνισε:

«Μια σημαντική διαφορά σε σχέση με τον Μάρτιο και τον Απρίλιο είναι πως τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα είναι ανοικτά. Κλειστά θα είναι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια».

Έτσι, οι διευθυντές των σχολείων έχουν επιφορτιστεί με την εκπόνηση των προγραμμάτων του σχολείου, ήδη από την Παρασκευή (06/11), και αναμένεται να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της τηλεκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας.

Σημειώνεται πως για την πρόσβαση σε όλες τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση από τους παρόχους Cosmote, Vodafone, Wind και Forthnet, η χρέωση δεδομένων είναι μηδενική.

Ακόμα, θα υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης και με σταθερό τηλέφωνο (αστική κλήση) στην πλατφόρμα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης του Webex.

Οι εκπαιδευτικοί αναμένεται να αντιμετωπίσουν με περισσότερη ετοιμότητα τον δεύτερο κύκλο τηλεκπαίδευσης του 2020, αφού έχουν προηγηθεί ειδικά επιμορφωτικά προγράμματα, ενώ το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής έχει παράσχει συγκεκριμένες οδηγίες για την κατάρτιση των εξ αποστάσεως προγραμμάτων.

Ανοιχτά νηπιαγωγεία, δημοτικά και ολοήμερα σχολεία
Σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και ολοήμερα σχολεία συνεχίζεται κανονικά η δια ζώσης λειτουργία τους.

Μάλιστα, όπως ενημέρωσε σχετικά το Υπουργείο Παιδείας, εξακολουθεί να υπάρχει δυνατότητα για εγγραφές στα ολοήμερα, «προκειμένου να αποκομίσουν οι μαθητές εκπαιδευτικά οφέλη, να υποστηριχθούν έμπρακτα οι οικογένειες και να αποφευχθεί η επαφή με ομάδες αυξημένου κινδύνου, κυρίως παππούδες και γιαγιάδες».

Οι μαθητές και εκπαιδευτικοί, στην πλειονότητά τους, έχουν προμηθευτεί βεβαιώσεις μετακίνησης, με τις οποίες θα μπορούν να μετακινούνται από και προς το σχολείο τους.

Όσο για τους γονείς, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό αριθμό 4, χωρίς χρέωση.

Κεραμέως: Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για την τηλεκπαίδευση
Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τόνισε πως όλα είναι έτοιμα για την εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης και εξέφρασε την αισιοδοξία για επιστροφή στην κανονικότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, η Κεραμέως υποστήριξε το εξής:

«Είμαστε καθ’ όλα έτοιμοι για τη μεταφορά της μαθησιακής διαδικασίας στην εξ αποστάσεως μορφή της, στηρίζουμε με κάθε μέσο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, τους εκπαιδευτικούς μας, τα στελέχη μας, και είμαστε αισιόδοξοι ότι σε λίγο καιρό θα επανέλθουμε στην κανονικότητα».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί