Έντυπο μετακίνησης – Η βεβαίωση που χρειάζονται πολίτες και εργαζόμενοι

Νέα έκτακτα μέτρα ισχύουν από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου, με τον περιορισμό των μετακινήσεων να επανέρχεται στη ζωή μας.


Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (06:00) τίθεται σε ισχύ το δεύτερο lockdown της χώρας μας λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με αποτέλεσμα να επιστρέφουν περιορισμοί στις μετακινήσεις.
Σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι πολίτες να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο) ή το SMS επιβεβαίωσης στο 13033, για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Στην ιστοσελίδα forma.gov.gr του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης κυκλοφορούν αναλυτικές οδηγίες για τις μετακινήσεις των εργαζομένων.

Πιο συγκεκριμένα:

Για μετάβαση προς και από την εργασία κατά τις εργάσιμες ώρες, η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια (τύπου A) και παρέχεται, με προσωπική ευθύνη του υπογράφοντος, από τον εργοδότη ή, σε περίπτωση νομικού προσώπου από τον νόμιμο εκπρόσωπό του ή, σε περίπτωση ελεύθερου επαγγελματία ή αυτοαπασχολούμενου, από τον ίδιο.
Επιπλέον, σε κάθε μετακίνηση πρέπει οι εργαζόμενοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο καθώς και συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης (εκτυπωμένο ή χειρόγραφο), για να το επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου.

Βεβαίωση Άδειας Κυκλοφορίας Εργαζόμενου

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (PDF)

Βεβαίωση Κυκλοφορίας Εργαζόμενου (DOCX)

Η μετακίνηση για τους πολίτες

Από την άλλη πλευρά, οι πολίτες σε όλη τη χώρα θα μπορούν να μετακινηθούν με τη συμπλήρωση ειδικής φόρμας, μήνυμα από το κινητό τους στον ειδικό αριθμό 13033 ή χειρόγραφη βεβαίωση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορείτε να κατεβάσετε, να συμπληρώσετε, και να φέρετε μαζί σας ένα από τα ακόλουθα έντυπα, κατά περίπτωση. 

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (PDF)

Βεβαίωση Κατ’ Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών (DOCX)

Βεβαίωση μετακίνησης μαθητών

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (PDF)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΑΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (DOCX)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (PDF)

ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ/ΗΣ ΜΑΘΗΤΗ/ΤΡΙΑΣ (DOCX)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί