Άνοιγμα σχολείων – Τι θα γίνεται όταν εντοπίζεται ένα θετικό κρούσμα;

Η αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο κουδούνι στις 13 Σεπτεμβρίου έχει αρχίσει,

ενώ άμεσα αναμένονται και οι ανακοινώσεις που θα εξειδικεύουν τα μέτρα τα οποία θα ισχύουν για τη λειτουργία των σχολείων και την αντίδραση σε περίπτωση εμφάνισης κρουσμάτων.

Το βέβαιο είναι ότι μία σχολική τάξη δεν θα κλείνει το ίδιο εύκολα, όπως πέρσι, καθώς φέτος υπάρχουν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η διαδικασία που προβλέπεται για τη λειτουργία των σχολείων και την περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα κορονοϊού θα είναι η εξής:

Όταν θα παρουσιάζεται κρούσμα, θα υποβάλλονται σε rapid test όλοι οι μαθητές του τμήματος και επομένως, δεν θα κλείνει το τμήμα. Στη συνέχεια θα γίνεται ξανά rapid test μέσα σε επτά ημέρες.

Παράλληλα, θα δίνονται δύο self test σε όλους και θα πρέπει είτε οι μαθητές είτε οι γονείς τους να τα υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα όπως ίσχυε και πέρυσι.

Ένα τμήμα θα κλείνει μόνο στην περίπτωση που βγουν θετικοί στον κορονοϊό οι μισοί συν ένας μαθητής. Για παράδειγμα, αν μία τάξη έχει 20 μαθητές, θα κλείσει μόνο αν βρεθούν θετικοί οι 11.

Σχετικά με τη χρήση μάσκας, αυτή θα είναι υποχρεωτική παντού στους σχολικούς χώρους με εξαίρεση το μάθημα της Γυμναστικής.

(skai- φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί