Ακόμη σκληρότερα μέτρα! Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας μεταξύ 21:00 και 5:00 – Τι γίνεται με τα delivery

Ακόμα πιο περιορισμένες είναι πλέον οι μετακινήσεις καθώς ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 με τρεις μόνο εξαιρέσεις στο πλαίσιο του lockdown.

Ειδικότερα, οι μόνες μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι επιτρέπεται το delivery μετά τις 21:00 καθώς και το take away αλλά όχι ως αυτοτελή σκοπό μετακίνησης.

Ποια SMS μπορούμε να στέλνουμε στο 13033 τις ώρες απαγόρευσης

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, εξακολουθεί να ισχύει η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για:

  • Λόγους υγείας (sms στο 13033 με κωδικό 1: Mετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).
  • Συνοδείας κατοικίδιου ζώου (sms στο 13033 με κωδικό 6: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά τρία πλέον άτομα, τηρώντας στην τελευταία περίπτωση την απόσταση 1,5 μέτρου).
  • Βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

Τα απαραίτητα έγγραφα για τις νυχτερινές μετακινήσεις

Σύμφωνα με το sputniknews, όσον αφορά τη μετάβαση στον χώρο εργασίας, οι εργαζόμενοι είναι απαραίτητο να έχουν το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη, δηλαδή τη βεβαίωση τύπου Α.

Για βεβαίωση κίνησης (Τύπου Α) προς και από την εργασία απαιτείται συμπληρωμένο το κάτωθι έντυπο:

Εκτός από λόγους εργασίας (βεβαίωση τύπου Α), για περιπτώσεις που σχετίζονται με μεμονωμένες μετακινήσεις (τύπου Β), που αφορούν δηλαδή σε λόγους  υγείας ή σωματικής άσκησης ή βόλτας κατοικίδιου, υπάρχουν τρεις επιλογές:

  • SMS,
  • εκτυπωμένο συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης,
  • χειρόγραφη βεβαίωση κίνησης.

Αξίζει να σημειωθεί, η χειρόγραφη βεβαίωση πρέπει να έχει τις εξής πληροφορίες: Όνομα/Επίθετο, Διεύθυνση Κατοικίας, λόγο μετακίνησης, διεύθυνση προορισμού, Ημερομηνία, ώρα, υπογραφή.

Σούπερ μάρκετ και delivery

Καθ’ όλο το διάστημα ισχύος των περιοριστικών μέτρων:

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
  • Για τις υπεραγορές τροφίμων (supermarket) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί