Ηλεκτρικά λεωφορεία στη δημοτική συγκοινωνία του δήμου Παιανίας

Με τέσσερα σύγχρονα ηλεκτρικά λεωφορεία ενισχύθηκε ο στόλος της υπό σύσταση δημοτικής συγκοινωνίας στον δήμο Παιανίας.

Είναι ειδικά σχεδιασμένα για να καλύπτουν τις ανάγκες πόλεων σε μικρές αποστάσεις, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούν σε στενούς δρόμους. Δίνεται έτσι η δυνατότητα για προσαρμογή των δρομολογίων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες.

Ο κινητήρας τους είναι ηλεκτρικός αθόρυβης λειτουργίας και με μηδενικές εκπομπές. Έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης 22 επιβατών, καθήμενων και όρθιων. Παρέχουν στον επιβάτη όλες τις ανέσεις και τη δυνατότητα φόρτισης ηλεκτρονικών συσκευών, διαθέτουν κλιματισμό και ράμπα για την επιβίβαση ΑμεΑ ή γονιών με καροτσάκι.

Σχετικά με τη φόρτισή τους γίνεται σε 4 ώρες, υπάρχει όμως η δυνατότητα για ταχυφόρτιση 65 λεπτών, αλλά και η δυνατότητα αυτοφόρτισης κατά την κίνηση που αυξάνει την αυτονομία.

«Παραλάβαμε σήμερα 4 υπερσύγχρονα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, εκπληρώνοντας μια προσωπική υποχρέωση απέναντι σε όλους τους κατοίκους. Ότι θα έχουμε δημοτική συγκοινωνία, η οποία θα καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς από την περιφέρεια προς το κέντρο, αλλά και προς τον προαστιακό στην Κάντζα, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τις μετακινήσεις τους», δήλωσε κατά την παραλαβή ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης και πρόσθεσε: «Η σημερινή επιτυχία είναι το επιστέγασμα μιας διόλου εύκολης διαδικασίας, που ξεκίνησε πριν τρία χρόνια με την υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Επόμενος στόχος είναι η αδειοδότηση της δημοτικής συγκοινωνίας και η ενεργοποίηση της υπηρεσίας σε καθημερινή βάση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί