Η δίκη εκφωνήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τον περασμένο Ιανουάριο και οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης αίθουσας καθώς η υπόθεση έχει 21 κατηγορούμενους και πολυάριθμους συνηγόρους. Η διαδικασία, αν και μεταφέρθηκε στην αίθουσα τελετών του Εφετείου, δεν κατάφερε να προχωρήσει λόγω της πανδημίας.
Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ των κατηγορουμένων για την πλημμύρα στην Μάνδρα και την ευρύτερη περιοχή είναι η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων, στους οποίους μετά από εισαγγελική έρευνα αποδίδονται αδικήματα πλημμεληματικού χαρακτήρα.
Στην πρότασή της η εισαγγελέας που ερευνησε την υπόθεση είχε διαπιστώσει πλήρη έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων στην πληγείσα περιοχή «μολονότι υπήρχαν ώριμες μελέτες, εγκεκριμένες πιστώσεις και “κατεπείγον” εκτέλεσης των έργων», ενώ εντόπισε σωρεία κατασκευών σε ρέματα και σημεία πάνω στην πορεία του νερού που επέδρασαν καταλυτικά στο τραγικό αποτέλεσμα που είχε η έντονη νεροποντή μέσα στην πόλη της Μάνδρας. Η εισαγγελέας τόνιζε ότι, εφόσον κατά το παρελθόν είχαν συμβεί παρόμοια φαινόμενα και ιδίως τα έτη 2014-2015, η περιοχή όφειλε να έχει καταταγεί στη λίστα προτεραιότητας για αντιπλημμυρική προστασία.
(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Άσκηση ετοιμότητας αύριο σε σταθμούς της Γραμμής 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ) στο υπόγειο τμήμα
- Έκκληση του Σ. Φάμελλου στα κόμματα να καταθέσουν μαζί πρόταση δυσπιστίας
- Βουλή: Η κοινονοβουλευτική “αντιμαχία” Χατζηδάκη – Ανδρουλάκη
- Και πάλι πολλά προβλήματα από την κακοκαιρία στον δήμο Ωρωπού
- Πάνω από 30 πτώσεις δέντρων στον δήμο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης
- Με απινιδωτές εξοπλίζεται το Μετρό της Αθήνας
- Ρόδος: Προσωρινά κρατούμενος 49χρονος αλλοδαπός για τη δολοφονία 64χρονου
- ΕΛΑΣ: 4 νεκροί και 507 τραυματίες σε 433 τροχαία τον Μάρτιο στην Αττική
- Το Ιράν έπληξε βάση στην Ιορδανία – ΒΙΝΤΕΟ
- Βουλή: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για δημόσιο κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης









