• Αρχική
  • Άρθρα
  • Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Δείτε τις απαντήσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Πανελλαδικές εξετάσεις 2021: Δείτε τις απαντήσεις για το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Πρεμιέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας, σήμερα για τους τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2021, στα Γενικά Λύκεια, με συνολικά περίπου 100.000 υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 77.415 θέσεις στα Πανεπιστήμια της χώρας.

Δείτε τις απαντήσεις που προτείνει ο ΟΕΦΕ: 

ΘΕΜΑ Α΄

Α1.

Το συγκεκριμένο απόσπασμα αναφέρεται στην αναγκαιότητα του σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού καταγράφοντας προσωπικές μαρτυρίες Ελλήνων μαθητών. Πιο συγκεκριμένα, επισημαίνεται η αναγκαιότητα να αποτελεί μέρος του εβδομαδιαίου προγράμματος του Γυμνασίου καθώς η έλλειψή του προκαλεί επαγγελματικό «κορεσμό» και αύξηση της ανεργίας. Το συγκεκριμένο πρόβλημα εξάλλου εξωθεί τους νέους να συμβιβάζονται επαγγελματικά ή να μεταναστεύουν.

ΘΕΜΑ Β΄

Β1.

Α. ΣΩΣΤΟ
Β. ΣΩΣΤΟ
Γ. ΛΑΘΟΣ
Δ. ΣΩΣΤΟ
Ε. ΛΑΘΟΣ

Τα θέματα

Το θέμα που κλήθηκαν να αναπτύξουν στην έκθεση (άσκηση Δ1) είναι σχετικό με την ενότητα «Εφόδια και τις Δεξιότητες», ενώ το κομμάτι της λογοτεχνίας είχε να κάνει με ποίημα του Νίκου Γκάτσου.  Τα θέματα δόθηκαν λίγο μετά τις 9 χωρίς προβλήματα στα σχολεία της χώρας με το νέο σύστημα αναμετάδοσης Sam και όπως διαβεβαιώνει το υπουργείο Παιδείας δεν υπήρξαν προβλήματα στα εξεταστικά κέντρα και οι υποψήφιοι τήρησαν όλα τα υγειονομικά μέτρα. Επίσης, όπως λέει το υπουργείο Παιδείας δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις.

panelladikes_2021_thema
panelladikes_2021_thema2
panelladikes_2021_thema3
panelladikes_2021_thema4
panelladikes_2021_thema5

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα