Τι ανέφερε ειδικότερα ο Χάρης Δούκας:
«Στις 28 Φεβρουαρίου 2023 στα Τέμπη συνέβη η μεγαλύτερη σιδηροδρομική τραγωδία στα χρονικά της ελληνικής ιστορίας. Χάθηκαν 57 συνάνθρωποι μας, στην πλειονότητά τους νέα παιδιά, και τραυματίστηκαν άλλοι 85. Οι συγγενείς και οι οικείοι των επιβατών δίνουν από την πρώτη στιγμή μια απολύτως άνιση μάχη απέναντι στην απώλεια, ζητώντας συγχρόνως σθεναρά και επίμονα την ανάδειξη της αλήθειας, την απονομή δικαιοσύνης και τη δικαίωση των ανθρώπων τους.
Από την πρώτη στιγμή που διαδόθηκε η θλιβερή είδηση, ολόκληρη η χώρα ταυτίστηκε με τα πρόσωπα αυτά θρηνώντας βουβά για το χαμό, την ασύλληπτη οδύνη, τα λάθη, τις παραλείψεις και τις ολέθριες παθογένειες ενός ανεπαρκούς κρατικού μηχανισμού.
Ένα χρόνο και πλέον μετά την τραγωδία, ο Δήμος Αθηναίων με σεβασμό απέναντι στους ανθρώπους που χάθηκαν και στους οικείους τους, επιθυμεί να τιμήσει την μνήμη τους και να ενώσει τη φωνή του με όλους αυτούς που διεκδικούν απόδοση δικαιοσύνης και ένα κράτος ασφαλές και δίκαιο.
Δεσμευόμαστε, λοιπόν, ότι θα δημιουργηθεί ένα μνημείο, που θα τιμά τη μνήμη των συνανθρώπων μας και θα διατηρεί άσβεστη την ανάγκη για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια. Η επιλογή της τοποθεσίας, καθώς και το είδος του μνημείου θα αποφασισθεί από κοινού με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο των συγγενών των θυμάτων, με τον οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί μία συνάντηση.
Ευελπιστούμε η πρωτοβουλία μας αυτή να αποτελέσει μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στον προσωπικό και συλλογικό πόνο, που προκάλεσε το δυστύχημα, αλλά και να καταδείξει ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι παρών στην προσπάθεια για αλήθεια, δικαιοσύνη και ασφάλεια».
(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
- Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
- Ά.Σκέρτσος: Διαχρονικό το πρόβλημα του ελληνικού και ευρωπαϊκού μηχανισμού αγροτικών ενισχύσεων
- ΥΠΕΝ-«Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα» με αυξημένο κονδύλι
- Σε επιφυλακή οι Φιλιππίνες εν αναμονή του τυφώνα Kalmaegi – Χιλιάδες άνθρωποι εκκένωσαν τις εστίες τους
- Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας
- Σ. Ζαχαράκη: Τα σχολεία στα Βορίζια θα ανοίξουν στα μέσα της εβδομάδας
- Τον Γ. Γεραπετρίτη θα συναντήσει την Τρίτη η νέα πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα
- Στη Θεσσαλονίκη η σταρ του παγκόσμιου σινεμά, Ιζαμπέλ Ιπέρ, για το 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
- Ηράκλειο: Κηδεύτηκε ο 39χρονος στα Βορίζια σε κλίμα οδύνης – Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο χωριό









