• Αρχική
  • Άρθρα
  • Καταγγελία για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: «Οι σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν έχουν καταγραφεί»

Καταγγελία για βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ: «Οι σωματικές βλάβες που προκλήθηκαν έχουν καταγραφεί»

Η ταχύτητα της διάψευσης των καταγγελιών από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι ενδεικτική για την ποιότητα της έρευνας που ακολούθησε τονίζει μεταξύ άλλων η συνήγορος του Άρη Π. ο οποίος κατήγγειλε τον βασανισμό του μέσα στη ΓΑΔΑ.


Όπως τονίζει η δικηγόρος «είναι προφανές ότι όπου δεν υπάρχει καταγραφή από βίντεο ή φωτογραφίες, θα υπάρχει πλήρης άρνηση των καταγγελιών περιστατικών βίας και υπόδειξη του καταγγέλλοντος ως ψευδόμενου».

«Αφότου αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους πήγε στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις. Οι σωματικές βλάβες που του προκλήθηκαν έχουν καταγραφεί» σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζει ότι ο εντολέας της προέβη στις καταγγελίες αυτές παρά το γεγονός ότι η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και παρά τον ενδεχόμενο κίνδυνο που διατρέχει να «εμπλουτιστεί» η δικογραφία με «νέα στοιχεία εις βάρος του» λόγω και της καταγγελίας για την κακοποίησή του.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η αναφορά στα αδικήματα που του αποδίδονται «δεν καθιστά τον καταγγέλλοντα αναξιόπιστο, πολλώ δε μάλλον όταν το υλικό της δικογραφίας είναι εντελώς αναντίστοιχο προς τις κατηγορίες που απαγγέλλονται».

«Δυστυχώς η άσκηση υπέρμετρης αστυνομικής βίας είναι μία κανονικότητα που δεν ξορκίζεται με διαψεύσεις, αλλά με ποινικούς και πειθαρχικούς ελέγχους των καταγγελιών και των καταγεγραμμένων περιστατικών βίας».
Καταληκτικά, η δικηγόρος τονίζει ότι το χρονικό πλαίσιο της καταγγελίας που ο ίδιος ο Άρης Π. επέλεξε, «είναι προφανώς ο χρόνος κατά τον οποίο αισθανόταν περισσότερο ασφαλής».

Στο πλαίσιο αυτό, η κα Παπαρρούσου αναφέρει ότι για τους προαναφερθέντες λόγους η καταγγελία του εντολέα της «πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω».

(sputniknews)

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.