• Αρχική
  • Άρθρα
  • Αρνητικό το τεστ για κορωνοϊό στην υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας

Αρνητικό το τεστ για κορωνοϊό στην υπάλληλο του υπουργείου Παιδείας

Για την υπόθεση είχαν τεθεί σε συναγερμό υγειονομικές Αρχές, καθώς η εργασία της 55χρονης είναι σε μεγάλη δημόσια υπηρεσία με περισσότερους από 1.000 υπαλλήλους


Αρνητική στο κορονοϊό βγήκε η 55χρονη δημόσια υπάλληλος, η οποία χθες είχε μεταβεί στο νοσοκομείο Κορίνθου, όπου πραγματοποίησε το τεστ. Για την συγκεκριμένα η υπόθεση οι υγειονομικές Αρχές είχαν τεθεί σε συναγερμό καθώς η 55χρονη είχε ύποπτα συμπτώματα για έξι ημέρες και συνέχισε να μεταβαίνει κανονικά στη δημόσια υπηρεσία όπου δουλεύει.

Το πρωί της Πέμπτης (21/5), η 55χρονη επισκέφτηκε τον γιατρό της υπηρεσίας της λέγοντάς του πως για έξι ημέρες έχει πυρετό, διάρροια και αισθάνεται μεγάλη κόπωση.

Ο γιατρός με την σειρά του την ενημέρωσε ότι έχει συμπτώματα κορονοϊού και της υπογράμμισε πως πρέπει να παραμείνει στο ιατρείο του προκειμένου να καλέσει τον ΕΟΔΥ, αλλά και να πραγματοποιηθεί απολύμανση στο γραφείο της. Η 55χρονη φέρεται να είπε ότι δεν είχε κάτι σοβαρό και έκανε γνωστή την πρόθεσή της να φύγει. Τότε ο γιατρός της υπηρεσίας επέμεινε να παραμείνει εκεί, ώστε να γίνει η απολύμανση του γραφείου, λέγοντας μάλιστα ότι ίσως χρειαστεί να γίνει απολύμανση και σε όλους τους χώρους της υπηρεσίας που απασχολεί περισσότερους από χίλιους υπαλλήλους.


Η ίδια στη συνέχεια είπε στον γιατρό ότι είχε επικοινωνήσει με τον ΕΟΔΥ, μια βδομάδα πριν και της είπαν να μην ανησυχεί. Στη συνέχεια ο γιατρός τηλεφώνησε ο ίδιος στην ΕΟΔΥ και μετά από λίγο κατέφθασε στην υπηρεσία ασθενοφόρο, προκειμένου να την παραλάβει.

Μέσα στο ασθενοφόρο, στο δρόμος προς το νοσοκομείο, η 55χρονη φέρεται να είπε στο πλήρωμα ότι δεν θέλει να πάει στο νοσοκομείο γιατί δεν έχει τίποτα. Στην ερώτηση, από το προσωπικό του ΕΚΑΒ, για τον τρόπο που μετακινείται τις τελευταίες μέρες, η γυναίκα απάντησε ότι πραγματοποιεί τις μετακινήσεις της με τον Προαστιακό.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο ΚΑΤ οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι πρέπει να παραμείνει στο νοσοκομείο ώστε να πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις που πρέπει. Η ίδια επέμενε επιθυμεί να φύγει με τους γιατρούς να μην μπορούν αν την μεταπείσουν, με αποτέλεσμα να υπογράψει μια υπεύθυνη δήλωση και να φύγει.

(Ethnos – φωτο:eurokinissi)