Συνέδριο με τίτλο «Σχεδιάζοντας την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση με γνώμονα την αγορά εργασίας», οργανώνει στις 7 Μαΐου 2025, στην Εθνική Πινακοθήκη, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του έργου Future4VET 2021-2025.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στο να αναδείξει τις κοινές προθέσεις Ελλάδας και Γερμανίας να στηρίξουν το θεσμό της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και κυρίως να τον συνδέσουν με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας, συμβάλλοντας εμπράκτως στη γενικότερη προσπάθεια της πολιτείας να καλυφθούν χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας σε νευραλγικούς τομείς της οικονομίας.
Ομιλητές του συνεδρίου θα είναι ο υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Βλάσης και ο Χανς Γκέρχαρντ Ρεχ, εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Παιδείας υπεύθυνος για τη διεθνή συνεργασία στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δρ Ίλια Νοθνάγκελ, γενικός διευθυντής και μέλος ΔΣ του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου. Στο πλαίσιο των συζητήσεων, μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθεί η γενική γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Όλγα Καφετζοπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι πέρασαν τρία χρόνια από την έναρξη του έργου Future4VET, το οποίο υλοποιήθηκε από το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, το Ινστιτούτο FIAP e.V. και το μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα Arbeit und Leben Hamburg, ενώ υποστηρίχθηκε από το ομοσπονδιακό υπουργείο Παιδείας και Έρευνας της Γερμανίας (BMBF) και το υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού της Ελλάδας.
Το έργο «Future4VET» είχε ως στόχο την υποστήριξη της εμπλοκής των κοινωνικών εταίρων σε περιφερειακό επίπεδο (ΣΣΠΑΕ) και την πιλοτική ανάπτυξη της «πράσινης» επαγγελματικής εκπαίδευσης, μέσω ελληνικών εκπαιδευτικών φορέων. Το μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου ήταν η ελληνογερμανική συνεργασία και η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας στον τομέα της ΕΕΚ. Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθηκαν ταξίδια μελέτης στη Γερμανία, workshops και εξειδικευμένες μελέτες, που ανέλυσαν τον τρόπο λειτουργίας των συστημάτων ΕΕΚ στις δύο χώρες.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση, συμπληρώνοντας την ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής μέχρι τις 05.05.2025, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ιράν έπληξε βάση στην Ιορδανία – ΒΙΝΤΕΟ
- Βουλή: Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για δημόσιο κατέθεσε ο Κ. Χατζηδάκης
- Κάλεσμα στο ΣΑ του ΟΗΕ να εγκρίνει χρήση βίας για το άνοιγμα του Ορμούζ – «Όχι» από Ρωσία/Κίνα
- ΗΠΑ: Αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση η υπουργός Δικαιοσύνης, Παμ Μπόντι
- Μέχρι και “ιπτάμενο” σωσίβιο έφτιαξαν οι Κινέζοι – Δείτε το εν δράσει (BINTEO)
- Φρίκη στην Ουγκάντα – Άνδρας μαχαίρωσε και σκότωσε 4 παιδιά σε νηπιαγωγείο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Τραμπ: ««Είναι ώρα το Ιράν να συνάψει συμφωνία προτού να είναι πολύ αργά»
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή (5/4) στο κέντρο της Αθήνας: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν
- «Erminio»: Σε ποια σημεία του οδικού δικτύου της Κ. Μακεδονίας διακόπηκε η κυκλοφορία
- Ενέργεια: Τι θα γίνει αν τα μέτρα δεν επαρκέσουν; Αυτά ισχύουν μέχρι στιγμής σε χώρες της Ευρώπης









