Ξαφνική ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ για Ουκρανία! Τι είπαν οι Κινέζοι – Στον Πούτιν, σύντομα ο Σι Τζινπίνγκ

Θα προχωρήσει η παγκόσμια ειρήνη;;;

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ σκοπεύει να ταξιδέψει στην Μόσχα για συνομιλίες με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν τους επόμενους μήνες, αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το σχέδιο. Η είδηση αναδημοσιεύεται και από τον όμιλο του Russia Today

Οι πηγές τόνισαν ότι η συνάντηση με τον Πούτιν είναι μέρος μιας προσέγγισης στις πολυμερείς ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία και θα δώσει στην Κίνα την ευκαιρία να επαναλάβει την έκκλησή της για παραίτηση από την χρήση πυρηνικών όπλων. Οι προετοιμασίες για την επίσκεψη βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και το πρόγραμμα δεν έχει οριστικοποιηθεί, ανέφεραν οι πηγές.

Την ημέρα της ομιλίας του Πούτιν στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση, ο Wang Yi, επιμελητής εξωτερικής πολιτικής στο Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, έφτασε στην Μόσχα. Είχε ήδη συναντηθεί με τον γραμματέα του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Νικολάι Πατρούσεφ και εξήγησε την ειδική ευθύνη της Ρωσίας και της Κίνας για την παγκόσμια ειρήνη ως μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η επίσκεψη του Wang στη Μόσχα σήμανε το τέλος της εκτεταμένης περιοδείας του στην Ευρώπη. Το ταξίδι είχε ξεκινήσει στις 14 Φεβρουαρίου και ο ανώτερος κινεζικός κομματικός αξιωματούχος είχε επισκεφθεί την Γαλλία, την Γερμανία και την Ιταλία.

Στην Γερμανία, ανακοίνωσε ότι η Κίνα σκοπεύει να προτείνει ένα σχέδιο για την επίλυση της σύγκρουσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπαν στο Bloomberg ότι το σχέδιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει έκκληση για κατάπαυση του πυρός και διακοπή των πωλήσεων όπλων στην Ουκρανία.

Ο Wang τόνισε στο Μόναχο:

«Η επέτειος [από την έναρξη της στρατιωτικής ειδικής επιχείρησης] στην Ουκρανία πλησιάζει και η Κίνα σχεδιάζει να γνωστοποιήσει την θέση της για μια πολιτική λύση στο ουκρανικό πρόβλημα».

Ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, είναι απαραίτητο να δοθεί μια ευκαιρία στην ειρήνη, τόνισε και συνέχισε:

«Η κρίση στην Ουκρανία δεν πρέπει να συνεχιστεί, όλες οι πλευρές πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς να καταλήξουν σε κατάπαυση του πυρός και να τερματίσουν τον πόλεμο».

Ο Κινέζος διπλωμάτης δεν έδωσε λεπτομέρειες για την πρόταση.

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα ανέφερε αργότερα ότι είχε συναντήσει τον Γουάνγκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Κινέζος διπλωμάτης μοιράστηκε στοιχεία του ειρηνευτικού σχεδίου, το οποίο θα αξιολογήσει το Κίεβο στο εγγύς μέλλον.

Μένει να φανεί, αν η κίνηση της Κίνας σημαίνει πως οι Μεγάλες Δυνάμεις σκέφτονται πράγματι την λύση ή αν το πολεμικό θέατρο θα συνεχιστεί μέχρι να καταστραφεί μια και καλή η ευρωπαϊκή οικονομία, το μεγαλύτερο θύμα μαζί με τους ανθρώπους που πεθαίνουν στον πόλεμο, χάρη στην απόφαση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ να «επιτεθούν« στην Ρωσία, κοντά στα σύνορά της.

photo intime

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί