Το πρώτο συγκινητικό μήνυμα του 17χρονου που βρέθηκε στη Γαλλία – Είχε εξαφανιστεί πριν 6 χρόνια

Το γύρο του κόσμου κάνει η υπόθεση του 17χρονου Βρετανού Αλεξ Μπάτι που είχε εξαφανιστεί το 2017, σε ηλικία 11 ετών, και ο οποίος βρέθηκε στην περιοχή της Τουλούζης, στη Γαλλία. Ο μικρός έκανε διακοπές με τη μητέρα και τον παππού του στην Ισπανία, όταν και οι τρεις εξαφανίστηκαν.

Η γιαγιά του Άλεξ -και νόμιμη κηδεμόνας του- Σούζαν Καρουάνα είχε δηλώσει το 2018 ότι πίστευε πως η μητέρα του αγοριού, και ο παππούς του, τον είχαν πάρει, προκειμένου να ζήσουν σε μια «πνευματική κοινότητα» στο Μαρόκο. Η ίδια συμπλήρωσε ότι η μητέρα και ο παππούς του αγοριού αναζητούσαν έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής και ότι δεν ήθελαν ο Άλεξ να πάει σχολείο.

Το συγκινητικό μήνυμα στη γιαγιά του


Ο Άλεξ, μίλησε με τη γιαγιά του μέσω βιντεοκλήσης, ενώ πριν της είχε στείλει και μήνυμα χρησιμοποιώντας το λογαριασμό στο Facebook του διανομέα, ο οποίος τον είχε εντοπίσει στον δρόμο. «Σ’ αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι» ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε στη γιαγιά του.

«Γεια σου γιαγιά, εγώ είμαι ο Άλεξ. Βρίσκομαι στην Τουλούζη της Γαλλίας. Ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπώ, θέλω να γυρίσω σπίτι», της έγραψε μέσω Facebook.

Πώς εντοπίστηκε ο 17χρονος Άλεξ

Το αγόρι εντοπίστηκε αρχικά από έναν διανομέα, ο οποίος ενώ οδηγούσε το όχημά του, είδε τον 17χρονο να περπατά σε δρόμο στους πρόποδες των Πυρηναίων, κρατώντας ένα σακίδιο και ένα σκέιτμπορντ. Ο διανομέας προσφέρθηκε να μεταφέρει τον 17χρονο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της 3ωρης διαδρομής του είπε την ιστορία του, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το αγόρι είπε ότι ζούσε σε μια κοινότητα πλανόδιων. Όπως δήλωσε, δεν εξαναγκάστηκε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής, ωστόσο έβρισκε τη μητέρα του λίγο περίεργη και ότι αποφάσισε πως δεν ήθελε να συνεχίσει να ζει με αυτόν τον τρόπο. Γι’ αυτό, ο 17χρονος αποφάσισε να φύγει, ενώ όπως δήλωσε, περπατούσε επί μέρες.

Το αγόρι ρώτησε τον οδηγό αν μπορούσε να δανειστεί το τηλέφωνό του και έστειλε ένα μήνυμα μέσω Facebook στη γιαγιά του, λέγοντας ότι είναι καλά και ήθελε να τη δει.

(με πληροφορίες από ethnos. gr / photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί