Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Τζόνσον – Τι είπαν οι δύο ηγέτες

Με αφορμή την συμπλήρωση 75 ετών από την νίκη κατά του ναζισμού, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Βρετανός ομόλογός του, Μπόρις Τζόνσον, αντάλλαξαν συγχαρητήρια για την 75η επέτειο της νίκης στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως έκανε γνωστό το Κρεμλίνο, σήμερα, Παρασκευή.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Πούτιν αναφέρθηκε στο ηρωισμό των στρατιωτών του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου που βοήθησαν τον Κόκκινο Στρατό, όπως επίσης και στην συμβολή των Βρετανών στην παραγωγή όπλων που είχε ανάγκη τότε η Σοβιετική Ένωση.


«Με τη σειρά του, ο Μπόρις Τζόνσον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του εκ μέρους των πολιτών του Ηνωμένου Βασιλείου για την καθοριστική συμβολή της ΕΣΣΔ και των στρατιωτών του Κόκκινου Στρατού στην νίκη κατά του κοινού εχθρού» σημείωσε επίσης το Κρεμλίνο.

Ακόμη, οι δύο ηγέτες δήλωσαν έτοιμοι να βελτιώσουν περαιτέρω τις διμερείς σχέσεις Ρωσίας και Βρετανίας ώστε να αντιμετωπίσουν τα διεθνή ζητήματα.

«Η στρατιωτική συμμαχία του παρελθόντος, υπενθυμίζει την σημασία της ενοποίησης των προσπαθειών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος, μία εκ των οποίων είναι η πανδημία του κορονοϊού» καταλήγει η ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

(sputniknews)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί