«ΣΕΙΣΜΟΣ» στις ΗΠΑ: Έρευνα του FBI στο σπίτι του Τζο Μπάιντεν

Το FBI διενεργεί έρευνα στο σπίτι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ!!! Η έρευνα γίνεται, μετά από εντολή του ειδικού εισαγγελέα για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν βρεθεί στο σπίτι του τις προηγούμενες ημέρες. «Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο […]

Το FBI διενεργεί έρευνα στο σπίτι του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Ρεχόμποθ Μπιτς του Ντέλαγουερ!!!

Η έρευνα γίνεται, μετά από εντολή του ειδικού εισαγγελέα για τα διαβαθμισμένα έγγραφα που έχουν βρεθεί στο σπίτι του τις προηγούμενες ημέρες.

«Σήμερα, με την πλήρη υποστήριξη και συνεργασία του Προέδρου, το υπουργείο Δικαιοσύνης διενεργεί μια προγραμματισμένη έρευνα στο σπίτι του στο Ρέχομποθ του Ντέλαγουερ», έγραψε σε δήλωσή του ο προσωπικός δικηγόρος του Μπάιντεν, Μπομπ Μπάουερ.

«Σύμφωνα με τις τυπικές διαδικασίες του Υπουργείου Δικαιοσύνης, προς όφελος της επιχειρησιακής ασφάλειας και ακεραιότητας, επιδίωξε να γίνει αυτή η ενέργεια χωρίς προηγούμενη δημόσια ειδοποίηση και συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε», πρόσθεσε ο Μπάουερ.

«Η αναζήτηση σήμερα είναι ένα περαιτέρω βήμα στην ενδελεχή και έγκαιρη διαδικασία που θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να διευκολύνουμε πλήρως. Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες στο τέλος της σημερινής έρευνας», κατέληξε σύμφωνα με το CNNi.

«Δεν είναι τίποτα» είπε ο Μπάιντεν για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προσπάθησε τις προηγούμενες εβδομάδες να υποβαθμίσει την υπόθεση εμπιστευτικών και απορρήτων εγγράφων της εποχής που ήταν αντιπρόεδρος της χώρας τα οποία βρέθηκαν σε λάθος μέρη, σε κέντρο μελετών και στο οικογενειακό του σπίτι, δηλώνοντας «δεν είναι τίποτα».

«Ακούστε, βρήκαμε κάποια έγγραφα (…) που ήταν διαβαθμισμένα σε μέρη όπου δεν έπρεπε να είναι, τα παραδώσαμε αμέσως στα (Εθνικά) Αρχεία και στο υπουργείο Δικαιοσύνης», είπε ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Καλιφόρνια, πολιτεία που επλήγη από σειρά καταστροφικών καταιγίδων και πλημμυρών με δεκάδες νεκρούς τις τελευταίες εβδομάδες, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση.

«Νομίζω πως θα διαπιστώσετε ότι δεν είναι τίποτα. Δεν μετανιώνω για τίποτα. Έκανα αυτό που μου είπαν οι δικηγόροι μου. Αυτό ακριβώς έκανα», επέμεινε, συμπληρώνοντας πως συνεργάζεται «πλήρως» με τη δικαιοσύνη.

 «Ακούστε, θα απαντήσω στην ερώτησή σας, αλλά το ζήτημα είναι το εξής. Ξέρετε, αυτό που ειλικρινά με ενοχλεί είναι πως έχουμε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το οποίο συζητάμε εδώ πέρα (…). Ο αμερικανικός λαός δεν καταλαβαίνει ακριβώς γιατί με ρωτάτε για αυτό», κατέληξε.

photo freepik

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί