Ο εκπρόσωπος του Πούτιν Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους ότι ο πρόεδρος «χαίρει άκρας υγείας» και ότι υποβλήθηκε σε διαγνωστικό τεστ.
Ο Πεσκόφ εξήγησε ότι ανιχνεύθηκαν πολλά κρούσματα στο περιβάλλον του προέδρου της Ρωσίας, αλλά δεν διευκρινίστηκε αν πρόκειται για περιστατικά σε εμβολιασμένα ή μη άτομα.
Το Κρεμλίνο διευκρίνισε επίσης ότι ο Πούτιν δεν θα συμμετάσχει αυτοπροσώπως στις εργασίες της περιφερειακής συνόδου κορυφής του Οργανισμού του Συμφώνου Συλλογικής Ασφάλειας, που περιλαμβάνει τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες και διεξάγεται την Παρασκευή στο Τατζικιστάν. Αλλά θα λάβει μέρος μέσω τηλεδιάσκεψης.
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν , 68 ετών, εμβολιάστηκε τον Μάρτιο μακριά από τις κάμερες κατά του κορονοϊού με το εμβόλιο Spoutnik V.
Από την έναρξη της πανδημίας, οι ρωσικές αρχές έλαβαν δρακόντεια μέτρα ώστε να αποφευχθεί κάθε επαφή του Πούτιν με τον ιό.
Σύμφωνα με τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα άτομα που παίρνουν άδεια να προσεγγίσουν τον ρώσο πρόεδρο πρέπει να έχουν περάσει καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο.
Εχει εγκατασταθεί επίσης σύστημα απολύμανσης που ψεκάζει τους επισκέπτες που τον πλησιάζουν.
Ο Πούτιν ξεκίνησε και πάλι μόλις πρόσφατα τα ταξίδια στην Ρωσία και τις δημόσιες συναντήσεις, εργαζόμενος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου μέσω τηλεδιάσκεψης. Οι συνεδριάσεις αυτές μεταδίδονται καθημερινά από την τηλεόραση.
Την Δευτέρα, συναντήθηκε με τους αθλητές των Παραολυμπιακών που επέστρεψαν από το Τόκιο.
Σύμφωνα με στιγμιότυπα που μεταδόθηκαν από το Ria Novosti, είχε τότε πει ότι είναι πιθανόν να πρέπει σύντομα να περάσει σε αυτοαπομόνωση. Αλλά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε αμέσως δηλώσει ότι ο πρόεδρος μιλούσε υποθετικά.
(photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ηράκλειο: Τρεις συλλήψεις για ζωοκτονία – Οι δράστες μπήκαν σε ποιμνιοστάσιο και θανάτωσαν 40 αρνιά
- Ραγδαίες εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Προς πώληση ο Τετέ, φέρνουν άμεσα τον Παντελίδη οι «πράσινοι»
- Αλιάγας και Ρέμος έκαναν μαζί Πρωτοχρονιά στη σκηνή και τραγούδησαν το “My Way”, vid
- «Άφρονα και επικίνδυνη» χαρακτηρίζει ο Ιρανός ΥΠΕΞ την απειλή του προέδρου Τραμπ
- Παναθηναϊκός: Επιστρέφει στο «τριφύλλι» ο Γιώργος Κάτρης
- Χάρκοβο: Η Μόσχα διαψεύδει αναφορές περί ρωσικής επίθεσης – Πόσοι είναι οι νεκροί μετά την ουκρανική επίθεση εναντίον της Χερσώνας
- Ο Στ. Αγγελούδης αποχαιρετά τον Χρ. Σαραντόπουλο: «Μάχιμος, ενεργός πολίτης και φωτεινή προσωπικότητα»
- ΠΑΣΟΚ σε ΝΔ για αγρότες: “Αντί να αναζητάτε ευθύνες σε κυβερνήσεις πριν από 45 χρόνια, αναλάβετε τις δικές σας”
- Δανία: Απαστράπτουσα η βασίλισσα Μαίρη με χρυσή τουαλέτα και τιάρα σε δεξίωση στο παλάτι, vid
- Η Πολωνία παρασύρεται όπως και η Ουκρανία – Επικίνδυνες εξελίξεις με επίκεντρο την Βαλτική









