Ρωσική Κεντρική Τράπεζα προς ΗΠΑ: Αυτό που κάνετε θα πλήξει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα

Τι αναφέρει η Μόσχα

Η κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό θα έχει αρνητικές συνέπειες για ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα!

Αυτό προειδοποίησε η επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας, Ελβίρα Ναμπιουλίνα:

“Θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να προστατεύσουμε τα νόμιμα συμφέροντά μας. Αλλά νομίζω ότι όλο αυτό θα έχει γενικά αρνητικές συνέπειες σε σχέση με την ανάπτυξη του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος”.

Προηγουμένως, η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των ΗΠΑ υποστήριξε ένα νομοσχέδιο που θα απαιτούσε από την Ουάσιγκτον να παραδώσει ορισμένα από τα κατασχεμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία. Το έγγραφο απαγορεύει επίσης την επιστροφή κεφαλαίων σε ρωσικές εταιρείες που έχουν υποστεί κυρώσεις έως ότου η Ρωσία αποσυρθεί από την Ουκρανία και συμφωνήσει να καταβάλει αποζημίωση. Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Δύση πάγωσε περίπου 300 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικά αποθέματα χρυσού και συναλλάγματος.

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας αξιολογεί επίσης τους κινδύνους σε περίπτωση κυρώσεων κατά του Χρηματιστηρίου της Μόσχας, μετά το χτύπημα του Χρηματιστηρίου της Αγίας Πετρούπολης από τις αμερικανικές κυρώσεις την περασμένη εβδομάδα, είπε η Nabiullina.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σχολίασε ότι η Μόσχα θα αμφισβητήσει νομικά την κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων και θα προετοιμάσει μια κατάλληλη απάντηση!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί