Ρωσία: «Συμφωνούμε με ΗΠΑ στο ότι χρειάζεται η δημιουργία μίας “Νέας Παγκόσμιας Τάξης”»

Σύμπτωση οι όροι που χρησιμοποιούν;;; Εννοείται πως όχι!!

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι συμφωνεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην ανάγκη να οικοδομηθεί μια «νέα παγκόσμια τάξη», αλλά διαφωνεί με το ότι οι ΗΠΑ είναι σε θέση να την οικοδομήσουν.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ μιλούν για μια «αμερικανοκεντρική» παγκόσμια τάξη, η οποία όμως δεν θα υφίσταται στο μέλλον.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επίσημα η Μόσχα χρησιμοποιεί τον όρο «παγκόσμια τάξη ή νέα τάξη πραγμάτων». Ο ίδιος ο Πούτιν εξάλλου τα τελευταία χρόνια έχει αναφερθεί σε ομιλίες του στην ανάγκη δημιουργίας μίας νέας «παγκόσμιας τάξης πραγμάτων».

Σε ομιλία του την Παρασκευή, ο Μπάιντεν δήλωσε ότι η τάξη που λειτούργησε καλά για 50 χρόνια μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχει «κάπως ξεθυμάνει» και χρειάζεται μια νέα.

Ο ίδιος είπε ότι οι Αμερικανοί «έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε πράγματα, εάν είμαστε αρκετά τολμηροί και έχουμε αρκετή αυτοπεποίθηση, να ενώσουμε τον κόσμο με τρόπους που δεν έχουν γίνει ποτέ πριν».

Ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι μια από τις σπάνιες φορές που συμφωνεί με τον Μπάιντεν για την ανάγκη μιας νέας τάξης. Είπε, ωστόσο, ότι η Ρωσία διαφωνεί με τον Μπάιντεν για την ικανότητα των ΗΠΑ να οικοδομήσουν έναν τέτοιο σύστημα.

«Σε αυτό το κομμάτι διαφωνούμε διότι οι ΗΠΑ … ανεξάρτητα από την παγκόσμια τάξη για την οποία μιλούν, εννοούν μια αμερικανοκεντρική παγκόσμια τάξη, δηλαδή, έναν κόσμο που στρέφεται γύρω από τις ΗΠΑ. Δεν θα είναι έτσι πλέον τα πράγματα».

(απεμπε – freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί