Πρώην καγκελάριος της Γερμανίας: «Να αρθούν οι παράλογες κυρώσεις κατά της Ρωσίας»

Ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, δήλωσε πως οι «παράλογες» κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας πρέπει να αρθούν, για το συμφέρον όλων.

Για την ανάγκη να αρθούν οι «παράλογες» κυρώσεις κατά της Ρωσίας, μίλησε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, υποστηρίζοντας πως η άρση τους θα είναι προς το συμφέρον όλων, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel, ο 76χρονος πρώην ηγέτης της Γερμανίας, δήλωσε πως η χώρα του πρέπει να αξιολογήσει την ετοιμότητα της Ρωσίας για συνεργασία, ύστερα και από τις απώλειες που υπέστη κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.


Ο Σρέντρερ επεσήμανε πως οι κυρώσεις, όσον αφορά στο θέμα της Ουκρανίας, «ξυπνούν ιστορικές μνήμες στη Ρωσία, ενώ από την άλλη δεν αλλάζουν την πολιτική διαδρομή της».

«Ειδικά τώρα, που περνούμε δύσκολες οικονομικά εποχές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, πρέπει να συνεργαστούμε στενότερα. Για αυτό, οι παράλογες κυρώσεις πρέπει να αρθούν», δήλωσε ο Σρέντερ.

Σύμφωνα με τον πρώην Γερμανό Καγκελάριο, ήταν λάθος η άσκηση πιέσεων προς τη Ρωσία για το θέμα της Κριμαίας, ενώ υποστήριξε πως ο τρόπος για να επιτευχθεί ειρήνη στην περιοχή, είναι η ομοσπονδιοποίηση της χώρας.

(sputniknews – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί